Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολύθηκε για χρήση χασίς

H χρήση χασίς στον εργασιακό χώρο είναι παράπτωμα, που μπορεί να στοιχειοθετήσει την απόλυση εργαζόμενου; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά από προσφυγή που κατέθεσε υπάλληλος που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Ο δημοτικός υπάλληλος που είχε προσληφθεί ως εργάτης - φύλακας και όταν έγινε μόνιμος μετατάχθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας, καταδικάστηκε στις 13-8-1998 σε κάθειρξη 9,5 χρόνων, αλλά λίγο αργότερα στις 22-12-1999 αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής, καθώς είχε συμπληρώσει με την προφυλάκισή του περίπου τέσσερα χρόνια, ενώ συνυπολογίστηκαν και οι 259 ημέρες εργασίας στη φυλακή.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων επέβαλε στον υπάλληλο την ποινή της οριστικής παύσης για «εμπορία και χρήση ακατέργαστης κάνναβης» και για πειθαρχικό (ανάξια διαγωγή).

Ο ίδιος στην προσφυγή του στο ΣτΕ υποστηρίζει ότι δεν είναι πειθαρχικό παράπτωμα «η χρήση μικρών ποσοτήτων κάνναβης υπό μορφή καπνίσματος». Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε «αποτελεί σαφή υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας του πειθαρχικού δικαστή, έστω και στην περίπτωση ακόμη που κρινόταν ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα». Για τους παραπάνω λόγους, ο δημοτικός υπάλληλος υποστηρίζει ότι πρέπει να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ