Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για το Ολυμπιακό Χωριό

Η πορεία κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού εξετάστηκε χτες σε σχετική σύσκεψη που έγινε μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα, του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) Γ. Ιωαννίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της πολεοδομικής μελέτης που έχει καταθέσει ο ΟΕΚ στο ΥΠΕΧΩΔΕ παρουσίασε ορισμένες τυπικές ελλείψεις. Συγκεκριμένα, η πολεοδομική μελέτη δεν εγκρίθηκε επειδή έλειπαν οι σφραγίδες από ορισμένα έγγραφα φορέων που εμπλέκονται στο έργο (π.χ. ΔΕΗ και υπουργείο Εθνικής Αμυνας). Ετσι, ζητήθηκε από τον ΟΕΚ να... μπουν οι σφραγίδες των φορέων, προκειμένου να εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη του Ολυμπιακού Χωριού. Αμέσως μετά, η μελέτη θα αναρτηθεί στο Δήμο Αχαρνών.

Αμέσως μετά ο ΟΕΚ θα προχωρήσει στην εκπόνηση των σχετικών κτιριολογικών μελετών και των μελετών ανά οικοδομικό τετράγωνο, ενώ δεν αποκλείεται να συνεργαστεί με συμβούλους για εξειδικευμένες μελέτες, όπως στατικές, εδαφολογικές, καθώς η περιοχή του Μενιδίου έχει κάποιες ιδιαιτερότητες από πλευράς σεισμικότητας.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης που υπογράφτηκε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της «Αθήνα 2004» για τα έργα αρμοδιότητας ΓΓΑ, υπογράφηκαν χτες από την «Αθήνα 2004» και το ΥΠΕΧΩΔΕ τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής των πέντε Ολυμπιακών έργων που ανέλαβε να κατασκευάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα έργα αυτά είναι: το Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, το Κέντρο Σλάλομ στο Ριζάρι, το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο στον Αγιο Κοσμά, το αθλητικό κέντρο στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού και οι εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Ορμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ