Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξήσεις 28% ζητούν οι ταξιτζήδες

Αυξήσεις τουλάχιστον 20 δρχ. στο χιλιόμετρο της μονής ταρίφας (28%) και ανάλογη αύξηση στη διπλή ταρίφα, ζητούν οι ταξιτζήδες, προκειμένου - όπως ανέφεραν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου τους (ΣΑΤΑ) - να καλύψουν το κόστος λειτουργίας του ταξί, μετά τις απανωτές αυξήσεις στα καύσιμα.

Οπως δήλωσαν, η πρόταση του ΣΑΤΑ, που «δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει η κυβέρνηση», είναι: Να φτάσει η μονή ταρίφα στις 91 δρχ. το χιλιόμετρο (από 71) και τουλάχιστον τις 144 δρχ. η διπλή ταρίφα (από 130). Να σημειώσουμε ότι τα κόμιστρα των ταξί επρόκειτο να αυξηθούν από 1η Οκτώβρη κατά 7% με βάση περσινή συμφωνία του ΣΑΤΑ με την κυβέρνηση, αλλά, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, η συμφωνία αυτή έγινε πριν τις μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα.

Επίσης, με αφορμή την επικείμενη παράδοση νέων λεωφορειοδρόμων στη Μεσογείων, οι ταξιτζήδες προειδοποίησαν ότι θα διεκδικήσουν την ελεύθερη διέλευσή τους σ' αυτούς, με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή, όπως υποστηρίζουν, περιορίζεται με τον τρόπο αυτό η εργασία τους, επιβαρύνονται οι επιβάτες, αλλά και το κόστος των ταξί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ