Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΠΑ
Ετοιμη για ... δυναμικές κινητοποιήσεις

Αφού μέχρι τώρα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΣΠΑ, ουσιαστικά, «έβαλε πλάτη» για να εφαρμοστεί στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» η πολιτική απαξίωσης και ξεπουλήματος που ακολουθεί η κυβέρνηση, χτες ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ενημερωτική εκστρατεία για την κατάσταση που επικρατεί στον εθνικό αερομεταφορέα, ενώ στην προχτεσινή του συνεδρίαση «επαναβεβαίωσε» την απόφαση για ...αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, όποτε κρίνει και σε κάθε περίπτωση, εάν τυχόν αιφνιδιαστεί ή προκληθεί από τις κυβερνητικές επιλογές.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΣΠΑ καταγγέλλει «το σκόπιμο και μεθοδευμένο αποκλεισμό του από κάθε μορφής πληροφόρηση και στοιχειώδους διαλόγου με τα αρμόδια υπουργεία για την επιβίωση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", τη στιγμή που διάφοροι "οίκοι" και "ειδικοί" τροφοδοτούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με διάφορα σενάρια, σχετικά με το μέλλον της ΟΑ και των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωση αναφέρει το εξής: «Θέλουμε να κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα ανεχθούμε οι όποιες κυβερνητικές επιλογές να συνοδεύονται από αλλαγές των εργασιακών μας σχέσεων, μείωση ή πάγωμα μισθών, κατάργηση ΣΣΕ, ανατροπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Η υπεράσπιση της επιβίωσης της εταιρίας, της δουλιάς μας, του μισθού μας και της σύνταξής μας είναι για μας μονόδρομος και θέλουμε να βεβαιώσουμε πως είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε».

Στο μεταξύ, η ΟΣΠΑ κατέθεσε στο ΔΣ της «Ολυμπιακής» υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο:

  • Απαιτεί άμεσα - μέχρι τις 21 Αυγούστου - να καταβληθούν έντοκα οι οφειλές στα Ταμεία των εργαζομένων ΚΕΑΠΟΑ - ΤΕΑΠΑΕ και FOAPE, τα οποία έχουν παρακρατηθεί από τους μισθούς τους και έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα, αλλιώς - όπως επισημαίνουν - «θα πάρουμε κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέτρο για την είσπραξή τους, αναδεικνύοντας και τις ποινικές σας ευθύνες».
  • Καθιστούν υπεύθυνη τη Διοίκηση της ΟΑ για φαινόμενα παραλυσίας και δυσλειτουργίας, που θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον στην επιχείρηση, καθώς πολύ σύντομα αποχωρεί το εποχιακό προσωπικό και ένα σημαντικό τμήμα του μόνιμου προσωπικού θα απέχει της κανονικής του εργασίας, αφού θα πρέπει να εκπαιδευτεί στο νέο αεροδρόμιο, γεγονός που η διοίκηση αρνείται να το αντιμετωπίσει.
  • Τέλος, κάνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ δεν πρόκειται να δεχτούν μείωση των αμοιβών τους, αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις, κατάργηση ΣΣΕ και πρακτικών συμφωνίας, ανατροπή του καθεστώτος ασφάλισης και συνταξιοδότησης και ότι θα αντιδράσουν έντονα σε μια τέτοια εξέλιξη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ