Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΦΗΝΑ
Περιμένουν έργα και όχι «υποσχέσεις»

Δύο απόψεις εκφράστηκαν χτες - όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο - στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας, όπου αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε - ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής - συγκέντρωση ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων, που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στην πόλη για την ανεξέλεγκτη λειτουργία του λιμανιού.

Η πρώτη άποψη ήταν αυτή που αντιπροσώπευσε ο δήμαρχος Ραφήνας Ανδρέας Κεχαγιόγλου και αφορά τη διακοπή - τουλάχιστον έως του χρόνου - κάθε μορφής κινητοποίησης ή αγώνα, «αφού οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς». Αυτό το τελευταίο προκύπτει, σύμφωνα με τον δήμαρχο, από τις «δεσμεύσεις» που του έδωσε την προηγούμενη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής - υπενθυμίζουμε πως υποστήριξε ότι η λειτουργία του λιμανιού στο Λαύριο του χρόνου θα αποσυμφορήσει το λιμάνι της Ραφήνας - «δεσμεύσεις», που, από ό,τι φαίνεται, έπεισαν τον Α. Κεχαγιόγλου.

Από την άλλη πλευρά, η « Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) Ραφήνας , αλλά και μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων χθες επισήμαναν πως ό,τι ειπώθηκε από τον υπουργό σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει τα χρόνια αιτήματα των κατοίκων της Ραφήνας και πως ακριβώς γι' αυτόν το λόγο οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν. «Τόσα χρόνια, όλο υποσχέσεις ακούμε, δε βλέπουμε, όμως, τίποτα να γίνεται για τη βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών της καθημερινής μας ζωής», ήταν αυτό που εκφράστηκε χτες από τον κόσμο.

Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα - λένε στη Ραφήνα - έως τις 15 Σεπτέμβρη όλοι θα γνωρίζουν κατά πόσον οι υποσχέσεις της κυβέρνησης είναι αληθινές. Τότε θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο νέος κατάλογος των δρομολογίων που θα γίνονται από του χρόνου στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. «Ο κόσμος της πόλης μας οφείλει να είναι σε επαγρύπνηση. θα χρειαστεί και μάλιστα σύντομα να ξανακατέβουμε στους δρόμους», ήταν τα λόγια του Ν. Στεφανίδη, νομαρχιακού συμβούλου και επικεφαλής της ΝΑΣ Ανατ. Αττικής. Να σημειωθεί, τέλος, ότι και χτες στη Ραφήνα, παρά τις «δεσμεύσεις» του Χρ. Παπουτσή, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρότατη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ