Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο εργοστάσιο ΣΟΥΛΗΣ, στη 1 μ.μ., καλεί η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η ενωμένη ταξική πάλη όλων των εργαζομένων, με αφορμή τη σημερινή 24ωρη παμφθιωτική απεργία. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία καλεί σε αγώνα «ενάντια στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη δουλιά μας και το ψωμί των παιδιών μας».

ΠΡΩΗΝ «ΠΕΣΙΝΕ»: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.- 3 μ.μ.) για την ανάκληση τριών απολύσεων εργαζομένων από την εργολαβία Αλεξίου προκήρυξε για σήμερα το σωματείο εργαζομένων από εργολαβίες στην εταιρεία «Αλουμίνιο της Ελλάδας» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), «Η Αλληλεγγύη». Το σωματείο καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας που επιδιώκουν εργολάβοι και διοίκηση από κοινού (όπως συμβαίνει στη ΛΑΡΚΟ) και προειδοποιεί για κλιμάκωση του αγώνα.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χτες συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των χιλιάδων μηχανικών που εργάζονται στο Δημόσιο και διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών, θεσμικών και ασφαλιστικών αιτημάτων. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης παρέμειναν κλειστές οι Πολεοδομίες και οι δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες. Οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν με νέα πανελλαδική τρίωρη στάση την Τρίτη 30 Γενάρη, ενώ στην Αττική θα γίνει επιπρόσθετα 3ωρη στάση εργασίας και τη Δευτέρα 29 Γενάρη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ: Καθολικά συμμετείχαν στη χτεσινή 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, σε Λάρισα και Τρίκαλα, στα πλαίσια των περιφερειακών κινητοποιήσεών τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισημαίνουν ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας πρέπει η αντίσταση να είναι γενικευμένη, σε πανελλαδικό επίπεδο, και σ' αυτή την κατεύθυνση πρότειναν και 24ωρες πανελλαδικές απεργίες.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΡΗΤΗΣ: Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, σήμερα Τετάρτη 24 Γενάρη, οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων στο Ηράκλειο, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ