Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Να εκδοθεί ο Καρίλες

ΑΒΑΝΑ.--

Η Κούβα κατήγγειλε χτες την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως χρησιμοποίησε ένα νέο νομικό τέχνασμα ώστε να μην κατηγορήσει τον Λουίς Ποσάδα Καρίλες ως τρομοκράτη και εγκληματία, παρ' όλες τις αποδείξεις που υπάρχουν για το ρόλο του σε αρκετές τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στην Κούβα, όπως την ανατίναξη του αεροσκάφους της «Cubana» το 1976 και το θάνατο των 73 επιβατών του αλλά και μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε ξενοδοχεία της Αβάνας το 1997 και το θάνατο Ιταλού τουρίστα.

Οπως τόνισε χτες το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, την περασμένη Πέμπτη, 1η Φλεβάρη, οι αρχές της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα έπρεπε να μην είχαν αποδεχτεί την έφεση που κατέθεσε ο δικηγόρος υπεράσπισης του γνωστού τρομοκράτη. Αντί αυτού, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ απέρριψε τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε εγκληματικές ενέργειες, ως «άτοπες», υποστηρίζοντας ότι ο Καρίλες δε βρίσκεται υπό κράτηση από το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας, αλλά έχει κατηγορηθεί για μεταναστευτικά εγκλήματα...

Η Κούβα επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα από τον συγκεκριμένο εγκληματία με στόχο να πληγεί η Κουβανική Επανάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ