Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Μαζική αντιιμπεριαλιστική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση

Από τη μεγάλη διαδήλωση στη Σεβίλλη την περασμένη Κυριακή

Associated Press

Από τη μεγάλη διαδήλωση στη Σεβίλλη την περασμένη Κυριακή
ΣΕΒΙΛΛΗ.--

Μαζική ήταν η αντιιμπεριαλιστική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Σεβίλλη, στα πλαίσια των αντι-ΝΑΤΟικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο από το ΚΚ Ισπανίας και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στην Ατυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Φλεβάρη. Στη Σύνοδο αυτή, οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ αναμένεται να συζητήσουν την κλιμάκωση της ΝΑΤΟικής κατοχής στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και την επέκτασή του μέσω της ευρω-μεσογειακής συνεργασίας.

Χιλιάδες άνθρωποι πορεύτηκαν στους δρόμους της Σεβίλλης για να αντιταχθούν στο ΝΑΤΟ και την πολεμική πολιτική του και ζήτησαν την αποχώρηση των ισπανικών στρατευμάτων από το Λίβανο και το Αφγανιστάν, όπου συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.

Στις αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε από τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, στέλεχος του Κόμματος και γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ο οποίος μίλησε το Σάββατο στο διεθνές σεμινάριο του ΚΚ Ισπανίας με θέμα «Για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών - Οχι στο ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις», όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από πολλά άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.

Η συνάντηση κατέληξε σε μια διακήρυξη που καταγγέλλει την ύπαρξη του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών βάσεων και καλεί τους λαούς να συνεχίσουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα στην πάλη για άλλο σοσιαλιστικό κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ