Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέος διοικητής νέες σφαγές;

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ο Βρετανός στρατηγός Ντέιβιντ Ρίτσαρντς παρέδωσε την Κυριακή τη διοίκηση της ISAF, της κατοχικής δύναμης του ΝΑΤΟ, στον Αμερικανό στρατηγό Νταν Μακ Νιλ, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη «επίθεση» των Ταλιμπάν στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν. Ο Ρίτσαρντς διαχειρίστηκε την κατάσταση στη διάρκεια της αύξησης της δύναμης της ISAF από τους 9.000 στους 33.000 άνδρες, παρ' όλ' αυτά ο Μακ Νιλ ζήτησε νέες ενισχύσεις.

Προς επίρρωση όσων λένε οι νατοϊκοί αξιωματούχοι, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», που δημοσιεύτηκε χτες, ότι το Αφγανιστάν «ίσως μετατραπεί εκ νέου σε χώρα εξαγωγής τρομοκρατών» εάν το ΝΑΤΟ «αποτύχει», κάνοντας λόγο για μια «απρόσωπη απειλή που απειλεί να καταστρέψει τις κοινωνίες μας».

Χτες δυνάμεις του ΝΑΤΟ «σκότωσαν ένα ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν με αεροπορικό βομβαρδισμό ακριβείας» κοντά στη Μούσα Κάλα, που έχουν καταλάβει οι ισλαμιστές μαχητές. Αν και δεν κατονομάστηκε από τις κατοχικές δυνάμεις, κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι επρόκειτο «για τον μουλά Αμπντούλ Γκαφούρ και ορισμένους συνεργάτες του», σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ