Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ»: Με μια ακόμα 24ωρη καθολική απεργία χτες, οι εργαζόμενοι στην «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας») διαμήνυσαν την απόφασή τους να μην υποκύψουν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς της γαλλικής πολυεθνικής «LAFARGE». Το σωματείο έχει προκηρύξει και νέα 24ωρη για την ερχόμενη Παρασκευή 9 Φλεβάρη, απορρίπτοντας το «νέο οργανόγραμμα» της εταιρείας και απαιτώντας προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο με θέμα τα Βαρέα και Ανθυγιεινά είχε χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ). Η πρόταση της κυβέρνησης παραμένει στην ουσία ίδια. Παρόλο που αυξάνει από πέντε σε επτά τον αριθμό ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στα ΒΑΕ, συνεχίζει να αποκλείει δεκάδες άλλες ειδικότητες και ταυτόχρονα θέτει αποτρεπτικούς όρους ένταξης. Στηριζόμενη και στην ίδια την πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, βάζει επισφάλιστρο που οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν αν θέλουν να ενταχθούν στα ΒΑΕ. Οι σημερινοί εργαζόμενοι πρέπει να το πληρώσουν και αναδρομικά, ποσό δυσβάστακτο και απαγορευτικό για την ένταξή τους στα ΒΑΕ. Σχετικά με το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως και το υπουργείο, συμφωνεί με τα ισχύοντα του κανονισμού του ΙΚΑ (58 για τους άντρες, 53 για τις γυναίκες).

ΔΗΜΟΣ ΕΚΑΛΗΣ: Την τελευταία του πνοή άφησε χτες το πρωί, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή την ώρα που εργαζόταν, ο μόλις 34 ετών, Γιάννης Τσιτσιμπίκος, εργαζόμενος στα απορριμματοφόρα της Κοινότητας Εκάλης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ: Τη συνέχιση της απεργίας - αποχής από τις εκτός έδρας μετακινήσεις αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς οι αποζημιώσεις που παίρνουν είναι εξαιρετικά χαμηλές. Επίσης, αποφάσισαν την πραγματοποίηση τετράωρων στάσεων εργασίας στις 12, 20 και 26 Φλεβάρη, απαιτώντας: Ανάκληση των μεταθέσεων - διώξεων δύο συναδέλφων τους συνδικαλιστών, άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων προϊσταμένων και τμηματαρχών, προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού.

«ΙΡΙΣ»: Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και πέντε μήνες οι 15 εργαζόμενοι που απέμειναν μετά τις απολύσεις και τις αποχωρήσεις στο οικοτροφείο «Ιρις» στην Αχαΐα. Είναι η προδιαγραμμένη κατάληξη της παράδοσης της Ψυχικής Υγείας στους ιδιώτες και τις «μη κερδοσκοπικές οργανώσεις» από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ