Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Παρασυναγωγή» με την παρουσία τραμπούκων

Τεράστιες οι ευθύνες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης». Αποχώρησε από τις εργασίες η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση»

Σε «παρασυναγωγή» μεταξύ λιγοστών συνδικαλιστών και τραμπούκων, ανθρώπων της νύχτας, στρατολογημένων από την ΠΑΣΚΕ, κατέληξε το 31ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Το σκηνικό που στήθηκε την πρώτη μέρα, κατά την οποία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με την κάλυψη την ΑΠ (ΣΥΝ), νομιμοποίησαν 75 νόθους αντιπροσώπους σε σύνολο 341, ενώ η ΠΑΣΚΕ δε δίστασε να φέρει μέσα στην αίθουσα του συνεδρίου ακόμα και ομάδα τραμπούκων από τη λαχαναγορά, με επικεφαλής γνωστό στον Πειραιά άνθρωπο της νύχτας, επιχειρήθηκε να επαναληφθεί και την Κυριακή, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου. Την απόπειρα «τσάκισαν» οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΔΕΣΚ), συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη των διαδικασιών της δεύτερης μέρας ο γενικός γραμματέας του ΕΚΠ Νίκος Ξουράφης, εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ, ξεκαθάρισε ότι «με την παραμονή τραμπούκων μέσα στην αίθουσα δεν μπορεί να γίνει συνέδριο» και απαίτησε την απομάκρυνσή τους, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες παρατάξεις αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Απαντώντας ο πρόεδρος του ΕΚΠ Πέτρος Κυριακού ομολόγησε ότι αυτός είχε «προσκαλέσει» τους τραμπούκους στο συνέδριο επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ! Ενώ κατέληξε αποκαλώντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ «αρχιερείς του τραμπουκισμού που δε δικαιούνται να μιλάνε»!

Στο ίδιο μοτίβο από την πλευρά της ΔΑΚΕ η Ρέα Γκούβερη, συμφώνησε πλήρως με τα όσα τρισάθλια εκστόμισε ο Π. Κυριακού, ενώ από την πλευρά της ΑΠ ο Γιώργος Γαβρίλης, ακολουθώντας τη λογική του συμψηφισμού, που στην πράξη σημαίνει κάλυψη σε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, ζήτησε το θέμα να το... διευθετήσει το προεδρείο!

Μετά από απ' αυτά τα τραγελαφικά, οι δυνάμεις ΔΕΣΚ αποχώρησαν, με αποτέλεσμα στην αίθουσα του συνεδρίου να πλειοψηφήσουν οι άδειες καρέκλες και οι τραμπούκοι. Οι σύνεδροι συνολικά και των τριών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, που παρέμειναν προκειμένου να συνεχίσουν αυτού του τύπου τις διαδικασίες, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα!

Τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο για την παραχάραξη της πραγματικής βούλησης των εργαζομένων είναι άμεσα συνδεδεμένα με την τακτική που ακολούθησαν οι παρατάξεις αυτές στο ΕΚΠ όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο - όπως αναφέρεται στη διακήρυξη της ΔΕΣΚ - απέδειξαν ότι «ακολουθούν πιστά τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας και έχουν ενσωματωθεί στη στρατηγική του κεφαλαίου για τη συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης». Αυτό επιβεβαιώνεται κι από τον απολογισμό δράσης του ΕΚΠ, που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι δελτία Τύπου και «συμμετοχή σε τριμερείς συναντήσεις»...

Η ΔΕΣΚ παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων καλεί όλους τους αντιπροσώπους με καθαρή συνείδηση να καταδικάσουν τον απολογισμό του ΕΚΠ και να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του δικού της συνδυασμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη εργατική νίκη στο πρώτο λιμάνι της χώρας (2010-02-26 00:00:00.0)
Οι εργάτες να γυρίσουν την πλάτη τους στους συμβιβασμένους (2010-02-04 00:00:00.0)
Συμπαιγνία σε βάρος των εργαζομένων (2008-10-25 00:00:00.0)
Νέο συνέδριο νοθείας (2008-03-27 00:00:00.0)
Αναγκαία η αλλαγή ρότας (2001-01-23 00:00:00.0)
Οργιο παραχάραξης από τις δυνάμεις της "συναίνεσης" (1998-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ