Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Οχι» στη χούντα, «ναι» στα ... διατάγματά της!

Ο Σταύρου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έστελνε το 1967 υμνητήριες επιστολές στη χούντα, για να δοξάσει το πουλί της Επαναστάσεως.

Αλλά, όπως λένε οι ομοϊδεάτες του, τι να κάνουμε, ήταν μικρός τότε ο κ. Σταύρου, μόλις 23 ετών, δεν ήξερε...

*

Ο Χριστόδουλος, κι αυτός προ ετών μάς είχε πει ότι δε διαμαρτυρήθηκε επί χούντας, γιατί δεν είχε πολυκαταλάβει τι γινόταν, επειδή διάβαζε...

*

Πριν μερικά χρόνια, ήταν ο Φλωρίδης του ΠΑΣΟΚ, που ως υφυπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε - λίγο προ των δημοτικών εκλογών του 2002 - να περάσει εκείνη η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση όσων είχαν υπηρετήσει τη χούντα ως δήμαρχοι, κοινοτάρχες, κλπ.

*

Κατά τα λοιπά όλοι τους, όλοι (!), είναι ορκισμένοι εχθροί των «σταγονιδίων» που επιπλέουν στην πολιτική ζωή. Ιδού και η απόδειξη:

Είναι οι ίδιοι, όλοι τους (!), που ανασύρουν κατά καιρούς τα χουντικά διατάγματα που τους είναι χρήσιμα, για να χτυπήσουν το λαό.

  • Το έκανε το 1997 ο κ. Σημίτης όταν ανέσυρε ακόμα και το χουντικό διάταγμα 269/72 (περί «διαλύσεως δημοσίων συναθροίσεων»), για να ΜΑΤοκυλήσει τα αγροτικά συλλαλητήρια!
  • Το έκανε το 1991 η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, όταν ανέσυρε χουντικό διάταγμα, για να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις εναντίον του υψηλού προσκεκλημένου του, του πατέρα Μπους.
  • Το επανέλαβε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 1999, όταν και πάλι ανέσυρε το ίδιο χουντικό διάταγμα που είχε αξιοποιήσει και ο Μητσοτάκης, για να απαγορεύσει τη διαδήλωση ενάντια στον Κλίντον, αυτή τη φορά.

Αυτοί είναι οι δημοκράτες και αγωνιστές, που σήμερα τσακώνονται στα κανάλια για το ποιος είναι ο «σημαιοφόρος» του ...αντιδικτατορικού αγώνα.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ