Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Διά βίου κατάρτιση» ... και τα «τυχερά»

Μαζί με τον ΣΕΒ, την ηγεσία των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων και την κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ αναλαμβάνει να εμπλακεί πιο αποφασιστικά στην υπόθεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Να συμπράξει, δηλαδή, σε όλη αυτή την επιχείρηση που θέλει τον εργαζόμενο διά βίου καταρτιζόμενο και αενάως εκπαιδευόμενο, κατάλληλο ανά πάσα στιγμή να μεταλλάσσεται επαγγελματικώς, ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Αυτό προέκυψε από χτεσινή συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων» με τον υπουργό Απασχόλησης, με θέμα το «Ρόλο των κοινωνικών εταίρων στην ανάπτυξη επαγγελματικών περιγραμμάτων».

Και δεν είναι τυχαίο πως μέσα από τέτοιες «κοινωνικο-εταιρικές» πρακτικές εξυπηρετούνται και ιδεολογικές στοχεύσεις, όπως κι αυτή που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, πως για την ανεργία φταίει δήθεν η μη κατάλληλη προσφορά εργασίας. Δε μας λένε ποτέ, όμως, πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας είναι κενές και δεν καλύπτονται εξαιτίας της έλλειψης επαγγελματικών προσόντων, όπως υπονοούν οι εργοδότες.

Βέβαια, η εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων έχει και πιο «χειροπιαστούς» στόχους. Μέχρι και 50 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το πακέτο το οποίο θα μπορούν να διαχειριστούν οι κύριοι αυτοί, πέραν του ποσού των 6,65 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο θα επιδοτηθούν. Για να μη μιλήσουμε για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα ξεκοκαλίσουν οι «ημέτεροι» για να πουλήσουν κατάρτιση και επανακατάρτιση, χωρίς βέβαια κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους ανέργους και τους νέους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ