Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Νόμος με ενιαίο πλαίσιο ενόψει...

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Βάλτα στη σειρά: έρχεται ο νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, κινούνται ήδη οι «σιωπηλοί».

Θα μπορούσε να λείπει το ΠΑΣΟΚ από τέτοια Σαρακοστή;

Οταν, πριν ακόμα και από τις εκλογές του 2004, είχε κάνει καθαρό ότι έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για μια Παιδεία που να ανταποκρίνεται στη στρατηγική της Λισαβόνας, θα αφήσει τώρα τη ΝΔ να κλέψει μόνη της τη δόξα;

Πόσο μάλλον που διαθέτει και στέλεχος με γνώση των «ευρωπαϊκών» προδιαγραφών: Με θέσεις που ξεκινούν από τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» και φτάνουν ως την περίφημη «διά βίου μάθηση». Με άποψη ότι είναι συντήρηση το ενιαίο σχολείο και πρόοδος το κάθε δήμος και διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών.

Θέλει πολύ θράσος για να βγεις στην κοινωνία και να ισχυριστείς ότι με τέτοιες θέσεις κάνεις αντιπολίτευση στη ΝΔ; Ε, είναι ώρα να θυμηθούμε το «βρώμικο 89»!

Το πιο ωραίο είναι ότι στον ΣΥΝ ανησυχούν για την αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ που δεν ολοκληρώνεται... Και δώσ' του κλάμα. Ετσι είναι παιδιά. Εχει βάσανα το χτίσιμο της μεγάλης δημοκρατικής αριστεράς. Προϋποθέτει να 'ναι τέλειο το ξεβράκωμα.

Ασχετο: Κοτζάμ γίγαντες της αριστερής δημοσιογραφίας, οι Σκουρής και Τσούτσιας, τζάμπα, τελικά, πασχίζουν τόσο καιρό. Τ' αφεντικό κάνει ήδη δουλιά με τη ΝΔ και σφυρίζει κλέφτικα από τα πρωτοσέλιδα. Ενώ θα 'πρεπε να προβάλει την αποκάλυψη: ότι το ΚΚΕ για να θολώσει τα νερά έκαψε προχτές την αμερικάνικη σημαία. Ετσι όπως πάνε θα τους πάρει το ψωμί απ' το στόμα ο Παπαχελάς. Οπου να 'ναι έρχεται αποκάλυψη ότι και το '46 το ΚΚΕ βγήκε στο βουνό για να θολώσει τα νερά. Και στο εκτελεστικό απόσπασμα οι κομμουνιστές γι' αυτό πήγαιναν. Ασε που και τα χάλια του ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΕ έχουν τη ρίζα τους. Ο Πάγκαλος και ο Λομβέρδος ήταν κάποτε στο ΚΚΕ και μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ για να το χτυπήσουν από μέσα. Υποχθόνιος ο κομμουνιστικός δάχτυλος.

Συγνώμη, δηλαδή: Υπάρχει νονός ή αρχινονός που να μην έχει δόντι στην ΕΛ.ΑΣ.;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ