Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτικές «αλληλοκατηγορίες»

«Προσπαθώ να βρω κάποιο σημείο που να μη μας αντιγράφει η κυβέρνηση Σημίτη. Αν το βρει κάποιος θα τον ευχαριστήσω". (Κ. Μητσοτάκης, ΝΕΤ, 03/02/1998). Εξ όσων γνωρίζουμε, κανείς δε βρέθηκε μέχρι σήμερα για να τον... ευχαριστήσει ο κ. Μητσοτάκης.

«Από τα 25 μέτρα που εξαγγέλλει στο πρόγραμμά της η ΝΔ, τα 21 εφαρμόζονται ήδη από την κυβέρνηση Σημίτη...». (Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, 26/02/04).

Με τέτοιου είδους επιχειρήματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατακεραύνωνε την «επάρατο δεξιά» κι έδειχνε τη ...διαφορετικότητά του από αυτή.

Σύμφωνα με τις παραπάνω...«αλληλοκατηγορίες», το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το 1993 - 2004 αντέγραφε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ (1990 - 1993) και συνακόλουθα, η ΝΔ από το 2004 «προχώρησε» σε μια καλή και πιστή αντιγραφή του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ (1993 - 2004), μιας και είχε «επιτυχία», για να ανέλθει του κυβερνητικού θώκου. Με λίγα λόγια, έγινε, η αντιγραφή, της αντιγραφής, την αντιγραφή, ω αντιγραφή!

Το ποιος ξεκίνησε πρώτος την ...αντιγραφή είναι ίσως λίγο δύσκολο να διακρίνουμε. Ακόμα και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν έχουν καταλήξει, καθώς ο ένας κατηγορεί τον άλλον για αντιγραφή χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί η άκρη για να απονεμηθούν τα... ανάλογα εύσημα. Εκείνο που, πάντως, αποδείχνεται είναι πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές στην πολιτική τους. Οι όποιες διαφορές θα μπορούσαν να είναι διαφορές αντιλήψεων και απόψεων μέσα σε ένα ενιαίο κόμμα.

Προς επιβεβαίωση του παραπάνω:

«Πρώτα πρώτα ποιες είναι οι διαφορές των δύο κομμάτων, να καταλάβω κι εγώ. Οταν είμαστε όλοι στην Ευρώπη και ακολουθούμε ουσιαστικά την πολιτική της Ευρώπης, όταν στην εξωτερική πολιτική δεν έχουμε διαφορές παρά μόνο σε ό,τι αφορά την τακτική, εγώ τα έχω αναλύσει αυτά κατά καιρούς, γιατί δηλαδή να μη συνεργαστούμε, δεν καταλαβαίνω». (Κ. Μητσοτάκης, ΝΕΤ, 21/5/2006).

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο ζητά ο κ. Μητσοτάκης να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, είναι το ίδιο κόμμα που ο πρώην εκπρόσωπός του, ο κ. Αθανασάκης, είπε ότι το ΚΚΕ είναι το «μαξιλάρι» της ΝΔ και μόλις την περασμένη Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου μας πληροφόρησε πως «το ΚΚΕ είναι ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς»...

Τέτοιου ή ανάλογου τύπου «φιλοφρονήσεις» από «εμβληματικά» ή άλλα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για το πρόγραμμα και το σύνολο των πολιτικών προτάσεων του ΚΚΕ, παρότι αναζητήσαμε επισταμένως, δεν κατορθώσαμε να βρούμε. Ούτε μία.


Ν. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ