Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ξεκίνησε η ανάπλαση του Λόφου Δεξαμενής

Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, εξαιτίας της πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο Δήμος Νίκαιας δε σταματάει να διεκδικεί λύσεις στα οικονομικά προβλήματα από την πολιτεία που τα δημιούργησε και, παράλληλα, να επιτελεί ουσιαστικό έργο στην πόλη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, τη στιγμή μάλιστα που οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις επιχειρούν, μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, να μετατρέψουν τα δάση σε εμπόρευμα.

Πριν από λίγες μέρες, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του Λόφου Δεξαμενής Νεαπόλεως, για τον οποίο ο δήμος είχε καταθέσει μελέτη διαμόρφωσης στη Νομαρχία Πειραιά, η οποία και εγκρίθηκε. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, περιλαμβάνει επιχωμάτωση του λόφου, έτσι ώστε να ανανεωθεί το έδαφος και να ενισχυθεί το φυσικό περιβάλλον, δεντροφυτεύσεις, καθώς και τοιχοποιία με πετροκατασκευές που θα εξυπηρετήσουν τη συγκράτηση του εδάφους. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να τονώσει έναν από τους φυσικούς πνεύμονες πρασίνου της πόλης.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος τονίζει πως: «Με συνέχεια και συνέπεια συνεχίζουμε τους προγραμματικούς στόχους μας που αποτελούν μονόδρομο για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην πόλη μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που κάποιες πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν συντονισμένα να αναθεωρήσουν το άρθρο 24 του Συντάγματος και να καταστήσουν τα δάση εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ