Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθησυχάζουν για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Καθησυχαστικό για τα πέντε κρούσματα μηνιγγίτιδας στα Μέγαρα εμφανίστηκε χτες το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει άμεσος λόγος ανησυχίας του εκεί πληθυσμού». Επίσης συνέστησε στις οικογένειες να προσέχουν λίγο περισσότερο και να συμβάλουν και αυτές στην αντιμετώπιση της κατάστασης με την «οικογενειακή υγιεινή».

Επίσης το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η «εμφάνιση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας είναι αναμενόμενη τη συγκεκριμένη εποχή». Εκτιμάται, προσθέτει, ότι είναι μία συρροή κρουσμάτων σε μία συγκεκριμένη περιοχή.

ΕΔΕ για το θάνατο του βρέφους

Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις συνθήκες εξέτασης στο νοσοκομείο της Κορίνθου του βρέφους που πέθανε κατά τη μεταφορά του στην Αθήνα διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου. Τις αιτίες του θανάτου του βρέφους, που ήταν 20 μηνών, διερευνά ιατροδικαστικής και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού και όχι σε μηνιγγίτιδα, όπως ήταν η αρχική υποψία. Το τραγικό συμβάν συνέβη τη Δευτέρα. Οι γονείς έφεραν το παιδί στο νοσοκομείο γύρω στο μεσημέρι και όταν εξετάστηκε δεν είχε πυρετό. Στάλθηκε στο σπίτι με την υπόδειξη της επαναφοράς σε περίπτωση επιδείνωσης. Οταν επιδεινώθηκε η κατάσταση του παιδιού, οι γονείς το πήγαν στην εφημερία. Τότε διασωληνώθηκε και με ασθενοφόρο στάλθηκε στην Αθήνα. Δυστυχώς, κατέληξε στη διαδρομή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ