Τετάρτη 9 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλληψη των δραστών της ένοπλης επίθεσης στο Λουτράκι

Οταν οι άνθρωποι του υποκόσμου «μιλούν» μεταξύ τους, τα όπλα έχουν τον πρώτο λόγο. Η αρχή αυτή τηρείται πάντα όταν οι σχέσεις μεταξύ των μελών συμμοριών διαταράσσονται. Σε αυτό το γεγονός αποδίδει η Ασφάλεια τη δολοφονική απόπειρα κατά του Νίκου Κοτρίδη, 40 χρόνων, που φέρεται ως «νονός» της νύχτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, 26 χρόνων, και ο 28χρονος Γιασέρ Χαμάντα, από την Αίγυπτο, είναι οι δράστες της ένοπλης επίθεσης κατά του Ν. Κοτρίδη, που είχε γίνει στις 29 Ιούλη στο Λουτράκι της Κορινθίας. Οι δράστες εντόπισαν το αυτοκίνητο όπου επέβαινε το θύμα και πυροβόλησαν εναντίον του τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Ο συνοδηγός Γιώργος Κατσίβελος, που οδηγούσε το ΙΧ, έπεσε πάνω στη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Οι δράστες την εγκατέλειψαν, καθώς και τα δυο πιστόλια τους. Ενας φίλος τούς μετέφερε στην Αθήνα.

Οι δυο δράστες, που πιάστηκαν την περασμένη Κυριακή, ομολόγησαν την πράξη τους και ο πρώτος από αυτούς τη δικαιολόγησε υποστηρίζοντας ότι ο Ν. Κοτρίδης είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του φίλου του Ανδρέα Ντούνη, από την Αλβανία, την οποία έκανε ο Αριστοτέλης Γιαγιάς, ανήμερα το φετινό Πάσχα.

Θύμα και δράστες αποτελούσαν σπείρα εκβιαστών. Τα μέλη της, όμως, «τα έσπασαν» και από τότε «μιλάνε» τα όπλα.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας, οι δράστες κατέφυγαν στον οίκο ανοχής που έχει ο Αιγύπτιος στο Μοσχάτο και στη συνέχεια πήγαν με αεροπλάνο στο Ρέθυμνο της Κρήτης για να δημιουργήσουν άλλοθι.

Εκεί βρήκαν καταφύγιο στο σκάφος του Ηρακλή Νύχταρη. Στα πλαίσια των ενεργειών της Ασφάλειας οι δράστες εντοπίστηκαν στο σκάφος και πιάστηκαν. Οι έρευνες της Αστυνομίας προχώρησαν και άνδρες της ερεύνησαν τη στάνη του εξαδέλφου του ιδιοκτήτη του σκάφους, Αστρινού Νύχταρη, κτηνοτρόφου, στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Ο τελευταίος κρύφτηκε και οι συγγενείς έπιασαν όμηρο τον υπαστυνόμο Αδάμ Παραδεισινό, επειδή πίστευαν ότι οι αστυνομικοί είχαν σκοτώσει τον συγγενή τους. Τελικά προχτές το βράδυ ο κτηνοτρόφος εμφανίστηκε και οι συγγενείς του άφησαν ελεύθερο τον αστυνομικό.

Οι Αναγνωστόπουλος, Κοτρίδης και Ντούνης είχαν πιαστεί το 1998 κατηγορούμενοι για εκβιασμό ιδιοκτήτη καφετερίας στου Ζωγράφου, ενώ ο Χαμάντα μαζί με πέντε αλλά άτομα το 1999 είχαν πυροβολήσει δυο Αλβανούς, οι οποίοι προσπάθησαν να πουλήσουν «προστασία» στον οίκο ανοχής που διατηρεί στο Μοσχάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ