Τετάρτη 9 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Φραστικές καταγγελίες από την ΟΣΠΑ

Για μεθοδευμένη δυσφήμιση και απαξίωση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» πριν το ξεπούλημα, εγκαλεί την κυβέρνηση η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), αλλά αρκείται στις φραστικές καταγγελίες, αποφεύγοντας σκόπιμα ακόμα και να εκφράσει την αντίθεσή της στην επικείμενη εκποίηση του εθνικού αερομεταφορέα!

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή για την άσχημη οικονομική κατάσταση της ΟΑ και την ανάγκη άμεσης «οικονομικής εξυγίανσης», αλλά και μείωσης του προσωπικού αν χρειαστεί (!), ώστε να βρεθεί αγοραστής, με ανακοίνωσή της, η ΟΣΠΑ επισημαίνει:

  • Μετά από 5-6 χρόνια, κυβέρνηση και υπουργείο Μεταφορών ανακαλύπτουν ότι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, με 300 δισ. δρχ. ετήσιο τζίρο, με χρυσοπληρωμένους «ειδικούς συμβούλους» και «μάνατζερ», δεν έχει θεωρημένα βιβλία, δεν έχει ισολογισμούς και κανείς δε γνωρίζει την οικονομική της κατάσταση;
  • Τη στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως αγοραστή για τον εθνικό αερομεταφορέα, ο υπουργός Μεταφορών δηλώνει δημόσια ότι, παρ' όλο που προσφέρει το 65% της ΟΑ, δε βρίσκεται αγοραστής!
  • Πριν ένα χρόνο, η κυβέρνηση δήλωνε, μέσω των Βρετανών «μάνατζερ», ότι η εταιρία το 2001 θα έχει κέρδη και σήμερα η ίδια δηλώνει ότι η εταιρία θα έχει τεράστιες ζημιές!
  • Πριν ένα χρόνο, η κυβέρνηση, δημόσια και ενυπόγραφα, βεβαίωνε την ΟΣΠΑ με τις υπογραφές των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών ότι είναι εγγυημένες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα και σήμερα, μέσω του κ. Βερελή, αφήνει ανοιχτό το θέμα της ανατροπής εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά ακόμα και απολύσεων.

Τα ερωτήματα που θέτει η ΟΣΠΑ είναι: Γιατί η κυβέρνηση σκόπιμα και μεθοδευμένα απαξιώνει και δυσφημεί την εταιρία; Γιατί μεγεθύνει τα προβλήματα της ΟΑ, που η ίδια προκάλεσε και της είναι γνωστά χρόνια τώρα; Γιατί μιλά για μετατάξεις και εθελούσια έξοδο, τη στιγμή που το προσωπικό δεν επαρκεί και ήδη υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για προσλήψεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ