Τετάρτη 9 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Απαράδεκτες, άδικες και τσουχτερές, χαρακτηρίζουν τις αυξήσεις μέχρι και 33,3% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ και Δημοσίου, καθώς και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.

Με ανακοινώσεις τους, διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τα εισιτήρια στα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα της Αθήνας (αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) και επισημαίνουν ότι με τις αυξήσεις εξανεμίζονται ακόμα περισσότερο οι μικρές αυξήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ενώ προκαλούνται ιδιαίτερα προβλήματα στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, του ΟΤΕ και στα εισιτήρια της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μόνο με τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, παίρνει πίσω την αύξηση - ψίχουλα που χορήγησε σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

«Με την αύξηση των εισιτηρίων, πολύ θα το σκεφτόμαστε να πάμε να δούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, όσο για να επικοινωνούμε τηλεφωνικά θα πρέπει να περιμένουμε τα μαύρα μεσάνυχτα, αφού μετά τις 10 το βράδυ ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνταξιούχοι.

Οι εκπρόσωποι των πέντε ομοσπονδιών ζητούν να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα αστικά και υπεραστικά μέσα συγκοινωνίας οι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 150.000 δρχ., όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το ΕΚΠ, στην ανακοίνωσή του, τονίζει: «Οι αυξήσεις είναι άδικες και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ