Τετάρτη 9 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Καταγγελίες για απευθείας ανάθεση μελετών

Το πρώην μέλος του ΔΣ της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ», Αγις Χρύσης, καταγγέλλει με επιστολή παραίτησής του, ότι η διοίκηση της εταιρίας εισηγήθηκε να εγκριθεί από το ΔΣ απευθείας ανάθεση προμελέτης για το Ολυμπιακό Χωριό

«Αθήνα 2004»

Βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της ηγεσίας του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» , για προσπάθεια να εγκριθεί από το ΔΣ του ΟΕΚ, απευθείας ανάθεση προμελετών που αφορούν το Ολυμπιακό Χωριό, διατυπώνει το μέλος του ΔΣ της «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» Αγις Χρύσης, σε επιστολή παραίτησης από το ΔΣ.

Η επιστολή στάλθηκε στις 13 Ιούλη 2000 στον πρόεδρο της «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» Γ. Ιωαννίδη και κοινοποιήθηκε στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας, τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση και τον υφυπουργό Χρ. Πρωτόπαππα. Οι καταγγελίες του παραιτηθέντος μέλους του ΔΣ της εταιρίας είναι μία ακόμη επιβεβαίωση για τις αδιαφανείς διαδικασίες που μεθοδεύει η κυβέρνηση στο μοίρασμα της Ολυμπιακής «πίτας», με πρόσχημα τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των έργων.

Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι ο Α. Χρύσης ήταν διορισμένος από τον ΟΕΚ - δηλαδή από το υπουργείο Εργασίας - αποδεικνύει το μέγεθος των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων για το μοίρασμα της «πίτας». Ετσι και οι διαμάχες εντός του ΔΣ της «Ολυμπιακό Χωριό 2004», αποτελούν μέρος αυτής της διαμάχης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Α. Χρύσης αναφέρει: «Η υποβάθμιση του ρόλου του ΔΣ της εταιρίας (σ.σ. Ολυμπιακό Χωριό 2004) όπως προκύπτει από τα εισαγόμενα χωρίς εισηγήσεις ή με ελλιπέστατα στοιχεία αιτιολόγησης ή νομικά διάτρητα θέματα (παράδειγμα πρόσφατο η εισήγηση, της νομικά αστήρικτης, απευθείας ανάθεσης των προμελετών κατά το ΔΣ της 5.7.2000 και της 12.7.2000 και η προσπάθειά σας να εγκριθούν από το ΔΣ του ΟΕΚ παρά την αντίθετη έγκριση του ΔΣ της εταιρίας) θα οδηγήσει σε κατευθυνόμενες αποφάσεις, τη σκοπιμότητα των οποίων αδυνατώ και δεν προτίθεμαι να παρακολουθήσω».

Ακόμα, το πρώην μέλος του ΔΣ της εταιρίας (έχει συσταθεί από τον ΟΕΚ για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού) υποστηρίζει ότι: «το οργανόγραμμα της εταιρίας θα οδηγήσει σε αποτυχία τους στόχους που έχουν τεθεί για την ικανοποίηση των δεσμεύσεών μας ως προς το χρόνο και τις λοιπές συμβατικές μας υποχρεώσεις».

Παράλληλα, ο Α. Χρύσης θεωρεί ότι ο ΟΕΚ πρέπει να μην εμπλακεί στην κατασκευή του έργου, πράγμα που - όπως προτείνει - πρέπει να κάνει ένα «συγκροτημένο γραφείο διεθνούς εμβέλειας, επιλεγόμενο με διαφανή διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού και όχι εσωτερική υπηρεσία που θα οργανώσει η εταιρία με προσλήψεις ή αποσπάσεις προσωπικού και που αντικειμενικά δεν πρόκειται να παράσχει καμία εγγύηση».

Και η επιστολή παραίτησης καταλήγει: «Επειδή τα παραπάνω με βρίσκουν τελείως αντίθετο, πιστεύοντας ότι θα οδηγήσουν σε κίνδυνο την επιτυχή εξέλιξη του project (σ.σ. κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού) και επειδή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να συνδέσω την παρουσία μου με πιθανότατες δυσμενείς εξελίξεις και απροσδιόριστες επιπτώσεις για τη χώρα μας, παρακαλώ να αποδεχτείτε την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ της εταιρίας».

Είναι προφανές ότι ο υπογράφων την επιστολή είναι υποστηρικτής της άποψης που θέλει το Ολυμπιακό Χωριό να κατασκευάζεται χωρίς την ανάμειξη του Οργανισμού στην εταιρία «Ολυμπιακό Χωριό 2004». Γεγονός που, κατά τους γνωρίζοντες, θα οδηγήσει στην «εκπαραθύρωση» του ΟΕΚ και την παράδοση του έργου - που στο μεταξύ θα έχει «προχωρήσει» με τα λεφτά των δικαιούχων του ΟΕΚ - σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους.

Αλλωστε, το ίδιο το καταστατικό της νεοσυσταθείσας εταιρίας, δε διασφαλίζει ότι την κυριότητα του έργου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει ο ΟΕΚ! Το μόνο που ξεκαθαρίζει είναι ότι το κόστος του έργου (παραμένει άγνωστο το πόσο θα φτάσει) θα βαρύνει τον Οργανισμό και τους δικαιούχους του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ