Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.- Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι Πορτογάλοι για να ψηφίσουν σχετικά με την απαγόρευση των αμβλώσεων που ισχύει στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 52-58% των ερωτηθέντων προτίθεται να υπερψηφίσει την άρση της απαγόρευσης. Μέχρι σήμερα, άμβλωση επιτρέπεται μόνο μετά από βιασμό, εξαιτίας της δυσμορφίας του εμβρύου ή αν κινδυνεύει η υγεία της μητέρας.

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Χρειάστηκαν 69 μέρες και περίπου 20.000 πυροσβέστες για να σβήσουν οι μεγάλες πυρκαγιές που μάστιζαν το τελευταίο δίμηνο τεράστιες περιοχές της βορειοανατολικής Αυστραλίας. Ο τελικός απολογισμός αναφέρει την αποτέφρωση 1.200.000 δασικών εκταρίων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Η ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν ενισχύεται στις ΗΠΑ και χρησιμοποιεί το θέμα της «παράνομης μετανάστευσης» για να προσελκύσει νέα μέλη, σύμφωνα με έκθεση της Λίγκας Κατά της Δυσφήμισης. Σύμφωνα με την έκθεση, τα περισσότερα μέλη της ΚΚΚ δε φορούν πλέον τους λευκούς μανδύες, αλλά προτιμούν την εμφάνιση των σκίνχεντς και των νεοναζί, με τους οποίους συνεργάζονται.

ΒΗΡΥΤΟΣ.- Φορτηγό που μετέφερε φορτίο όπλων, με τελικό αποδέκτη τη «Χεζμπολάχ», κατέσχεσε ο λιβανικός στρατός, στα νότια της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η προμήθεια όπλων εκτός του πλαισίου του επίσημου λιβανικού στρατού «είναι παράνομη». Εντονα αντέδρασε η οργάνωση, που μίλησε για παρεμπόδιση του εξοπλισμού της αντίστασης κατά του Ισραήλ.

ΑΓΚΥΡΑ.- Τουλάχιστον 35 τραυματισμούς και εκτεταμένες υλικές ζημιές - και σε δημόσια κτίρια - προκάλεσε η σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε χτες την τουρκική πόλη Ελαζίγ, 750 χλμ. ανατολικά της Αγκυρας, και είχε επίκεντρο τη μικρή πόλη Σιβριτζέ. Σημειώθηκαν 11 μετασεισμοί, σύμφωνα με σεισμολόγους του Καντιλί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ