Κυριακή 25 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλες εποχές, ίδια μέσα

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Οργιάζουν τελευταία διάφοροι δημοσιογραφούντες, ντερμπεντέρηδες και καρακαψήδες, ίδιοι εκπρόσωποι Τύπου του Πολύδωρα, της Γιαννάκου, μα και του Παγκάλου. Να καταργηθεί το άσυλο για να αντιμετωπιστεί η αλητεία. Οι «άγνωστοι - γνωστοί» της Ασφάλειας. Την ίδια ώρα, σπεύδουν να απαξιώσουν συγκεκριμένες καταγγελίες πανεπιστημιακών περί κουκουλοφόρων που βγαίνουν από κλούβες ΜΑΤατζήδων. Οπως «ξέχασαν» και τους ασφαλίτες με πολιτικά που ξυλοκόπησαν τον άτυχο Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, εικόνες που και τα τηλεοπτικά κανάλια όπου εργάζονται έδειξαν. Αυτές οι προβοκάτσιες, στο μυαλό τους και στη χολή που χύνουν καθημερινά ενάντια στο φοιτητικό κίνημα, απλά δεν υπάρχουν.

Τέλη Γενάρη, σε εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», για την προστασία δικαιωμάτων κατακτημένων με πολλούς αγώνες όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, η πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του ανθρώπου», Α. Μαραγκοπούλου, θυμήθηκε την εποχή λίγο πριν τη χούντα. Οτι και τότε γίνονταν πολλά επεισόδια, που αποδίδονταν (και από τον Τύπο), π.χ., στους οικοδόμους. Οτι όπως αποδείχτηκε αργότερα, τα προκαλούσαν άνθρωποι των χουνταίων. Ατομα που δρούσαν ως πέμπτη φάλαγγα στο κίνημα, προκειμένου από τις φασαρίες να αγανακτήσει μερίδα του λαού και να υπομείνει οποιοδήποτε καθεστώς εμφανιζόταν ικανό να εξασφαλίσει «γαλήνη».

Αλλες εποχές, άλλα ζητούμενα, αλλά παρόμοιες οι μέθοδοι των κρατούντων για περικοπή δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οπως παρόμοια χοντροκομμένη και εθελοτυφλούσα η προπαγάνδα των ανθρώπων τους στον Τύπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ