Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό

Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό

Αποψη από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό
Αποψη από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό
Σήμερα δίνουν δυναμική αγωνιστική απάντηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι. Οι κινητοποιήσεις, που προετοίμασε και υποστηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, που σύστησαν Ομοσπονδίες, Σωματεία και συνδικαλιστές από το χώρο των αυτοαπασχολούμενων, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 8.00 το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ (Σατωβριάνδου και Κοτοπούλη).

Συγκεντρώσεις ακόμα θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ (Εγνατίας 66), στην Πάτρα 7-9 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΤΕΒΕ. Στα Γιάννενα, στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ από τις 8.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί. Κινητοποιήσεις θα γίνουν ακόμα στη Λευκάδα στις 8 π.μ., στο Αγρίνιο στις 9 π.μ, στην Κέρκυρα στις 11 π.μ., στην Αρτα στη 1.30 μ.μ.

«Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος περνάει από τα χέρια σου», τονίζει στη διακήρυξη - κάλεσμα προς τους ΕΒΕ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό. Καταγγέλλει «το νέο τερατούργημα που επεξεργάστηκε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η ΝΔ, που προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αντιασφαλιστική αλυσίδα των "νόμων Σιούφα" και των "νόμων Ρέππα" του ΠΑΣΟΚ, που αυξάνει δραστικά τις εισφορές των ασφαλισμένων μέχρι και 42%, με την προσθήκη και νέων ασφαλιστικών κλάσεων. Μειώνει δραματικά τις συντάξεις που θα χορηγεί το νέο ενιαίο ταμείο μέχρι και 30% με τον δυσμενέστερο υπολογισμό των εισφορών σύνταξης που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι».

«Δεν αντέχουμε άλλη αύξηση των εισφορών. Δε δεχόμαστε καμία μείωση των συντάξεων», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή. Ακόμη, καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ ότι «επί επτά χρόνια κράτησαν στο σκοτάδι τις διαπραγματεύσεις που έκαναν με τις κυβερνήσεις και επί οκτώ μήνες δεν τόλμησαν να ανακοινώσουν τη δημοσίευση του ΠΔ, ενώ σήμερα παζαρεύουν με την κυβέρνηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα με τις λιγότερες αντιδράσεις».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό καλεί τους ΕΒΕ να αγωνιστούν διεκδικώντας:

  • Κατάργηση του ΠΔ 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Τα 2/3 των εσόδων του ταμείου από το κράτος και το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
  • Δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Κατάργηση της εισφοράς υγείας.
  • 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
  • Οχι στη μείωση των συντάξεων μέσω της διαδοχικής ασφάλισης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλαδικής ΣΕΑ, καλεί τους ΕΒΕ να παρευρεθούν στη σημερινή συγκέντρωση για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, το «αποκορύφωμα της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα των ΕΒΕ».

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Ν. Ιωαννίνων, που στην προχτεσινή της έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε να συμμετάσχει στις σημερινές κινητοποιήσεις. «Κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να μείνει απαθής. Εχουμε όλοι μας υποχρέωση να αντιδράσουμε άμεσα και οργανωμένα και να απαιτήσουμε την κατάργηση του ΠΔ, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών μέτρων, να διεκδικήσουμε δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην προχτεσινή συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ