Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι δουλιά να κάνουν;

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε προχτές τους αγρότες να βρουν κι άλλη δουλιά! Κάτι ανάλογο είχε κάνει πριν λίγο καιρό και η επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ. Το ίδιο περίπου έλεγε και πριν τρία χρόνια το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το πρόγραμμα «Λίντερ Πλας», ο Ε. Μπασιάκος, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι «ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και πολυδραστηριότητας στον αγροτικό χώρο, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση του αγροτικού τομέα από τις επιδοτήσεις και να εξασφαλίσει σημαντικό συμπληρωματικό εισόδημα στους αγρότες». Βέβαια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις για το πώς θα γίνουν όλα τούτα. Αυτό, όμως, που φαίνεται ολοκάθαρα είναι ότι η σχετική δήλωσή του αποτελεί προκλητικό εμπαιγμό. Γιατί η πολιτική της ΕΕ της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ, που εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και την ανεργία.

Και μετά έρχεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και κάνει δηλώσεις για επιχειρηματικότητα και πολυδραστηριότητα. Τι σόι... πολυδραστήριοι επιχειρηματίες μπορούν να γίνουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες, κύριε Μπασιάκο; Και πώς μπορούν να εξασφαλίσουν συμπληρωματικό εισόδημα, για να μειωθεί η εξάρτηση από τις ήδη πετσοκομμένες επιδοτήσεις; Τι περιθώρια υπάρχουν με τις εξευτελιστικές τιμές που έχουν διαμορφώσει σε όλα τα προϊόντα οι πολυεθνικές, εντός και εκτός ΕΕ, με τη βοήθεια της ΚΑΠ και του ΠΟΕ;

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους προπαγανδιστικές δηλώσεις χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν κλίμα αποδοχής για τα δεινά που επιφέρει η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι «υπηρέτες» της ΕΕ και του ΠΟΕ και να ρίξουν στάχτη στα μάτια της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η ουσία, βέβαια, είναι πως κυβερνώντες και ΕΕ έχουν σχεδιάσει για τους φτωχομεσαίους αγρότες: Μαύρες μέρες!


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ