Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ολοι στο Κιλελέρ!
  • Με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 του Μάρτη, θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ
  • ΕΟΑΣΝΛ: Στημένο το παιχνίδι ανάμεσα στους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και την κυβέρνηση

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών στην Καρδίτσα
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών στην Καρδίτσα
Με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 του Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να πάρουν μαζικά μέρος στο γιορτασμό, διατρανώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Εδώ και δυόμισι μήνες η φτωχή αγροτιά βρίσκεται, συνεχώς, στους δρόμους της πάλης, με μαζικές, πολύμορφες και δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Με τον αγώνα της στρέφεται κατά της πολιτικής ξεκληρίσματός της και συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων και διεκδικεί: Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος που οφείλεται στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, να δίνονται ολόκληρες οι επιδοτήσεις και να επιστρέφεται το σύνολο του ΦΠΑ στους αγρότες, τιμές εγγύησης για όλα τα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο της παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, κ.ά.

Αυτή η διαρκής αγροτική κινητοποίηση δε «φάνηκε» καθόλου στα κεντρικά ΜΜΕ, τα οποία την «έκρυψαν» επιμελώς, για προφανείς λόγους. Βλέπετε, οι διεκδικήσεις της ΠΑΣΥ θίγουν την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θέτουν το αγροτικό πρόβλημα της χώρας στις πραγματικές διαστάσεις του και προβάλλουν την ουσιαστική διέξοδο για την ελληνική αγροτική οικονομία. Αντιθέτως, τα ΜΜΕ προβάλλουν «κατά κόρον» τις «κινητοποιήσεις» αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, με τα «αιτήματα» που θέτουν, κινούνται στη λογική αποδοχής των «δεδομένων» της ΚΑΠ και στο πλαίσιο της διαχείρισής της από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Σ' αυτό τον «ντορό» βαδίζουν οι «αγωνιστές» αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ στη Λάρισα, που χτες ξεκίνησαν, με λίγα τρακτέρ, για τα Τέμπη, αλλά καθ' οδόν τους σταμάτησε η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής εντολής της εισαγγελικής αρχής.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), που ανήκει στην ΠΑΣΥ, πρόκειται για «στημένο και "σικέ" παιχνίδι ανάμεσα στους αγροτοσυνδικαλιστές της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας (ΕΑΣ) και της κυβέρνησης», με κοινό στόχο «να πνίξουν κάθε γνήσια φωνή αντίστασης, να διαλύσουν το συνεπές αγροτικό κίνημα, που εκφράζει η ΠΑΣΥ, να πάρουν στα χέρια τους τον απόλυτο έλεγχο των εξελίξεων».

Στις Θερμοπύλες, επίσης, οι αγρότες του Δομοκού που κατέβασαν τα τρακτέρ εκεί, απέκλεισαν χτες το πρωί για μια ώρα την Εθνική οδό και οι επικεφαλής τους επιμένουν να ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ