Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Αγώνας για την επιβίωση

Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς και διανομή ενημερωτικού υλικού στους οδηγούς, παρών και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγ. Τζέκης

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των αγροτών στο Κιλκίς
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των αγροτών στο Κιλκίς
Την άρση όλων των προβλημάτων που δημιούργησε η νέα ΚΑΠ τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της και την αναθεώρησή της, καθώς και την άμεση καταβολή του συνόλου της ενιαίας ενίσχυσης, ζητούν οι αγρότες του νομού Κιλκίς που βρίσκονται σε κινητοποίηση τις τελευταίες μέρες. Οπως αναφέρουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων που εκλέχθηκε στα μπλόκα, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στην είσοδο της πόλης, αποκλείοντας κατά διαστήματα το δρόμο. Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής που μοιράζεται στους διερχόμενους οδηγούς τονίζεται:

«Η αγωνία και η αβεβαιότητα του κλάδου μας και το δικαίωμα επιβίωσης των οικογενειών μας, μας οδήγησε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ζητάμε την κατανόησή σας γιατί θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε. Εχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου με τις εμπλεκόμενες πλευρές και έχουμε συναντήσει την αδιάλλακτη στάση τους».

Τη Δευτέρα οι γεωργοκτηνοτρόφοι του νομού συγκεντρώθηκαν έξω από το υποκατάστημα της ΑΤΕ, όπου έσκισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα βιβλιάρια της τράπεζας και δήλωσαν ότι «θέλουμε να σταματήσουν οι οι προσημειώσεις αγροτών για το καλλιεργητικό κεφάλαιο κίνησης». Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία, όπου έριξαν γάλα μπροστά στα σκαλοπάτια του κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές που τους δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες. Στο πλευρό των αγροτών για να εκφράσει τη συμπαράσταση του Κόμματος βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, προκειμένου να καθησυχάσει τους αγρότες υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλη Μάρτη θα πληρωθούν όλοι οι αγρότες τις επιδοτήσεις. Χτες, όμως, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στην καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους αγρότες του νομού Κιλκίς και απαιτούνται επιτόπιοι έλεγχοι σε περίπου 800 αγροκτήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ