Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Θα γιορτάζεις και αύριο;

Από την ταινία «έθνος χωρίς γυναίκες» της Μανίς Τζα
Από την ταινία «έθνος χωρίς γυναίκες» της Μανίς Τζα
Ο δρόμος για την κόλαση ήταν πάντα σπαρμένος με ροδοπέταλα.

Στο προκείμενο, οι γενετιστές ισχυρίζονται ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν τη ...διάρροια στον τρίτο κόσμο.

Εκεί στα ψιλά, όμως, λένε πως τις ανθρώπινες πρωτεΐνες που θα χώσουν για πολλαπλασιασμό στο ρύζι, στη συνέχεια θα τις χρησιμοποιήσουν και στα γιαούρτια και στα συμπληρώματα διατροφής. Εφιαλτική, όσο και υπερκερδοφόρα πατέντα.

Την ίδια, ακριβώς, ώρα με όπλο επίσης την «πατέντα» απαγορεύουν να κυκλοφορήσουν φάρμακα που πράγματι σώζουν ζωές.

Δεν πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρόκειται για εκφράσεις του ίδιου συστήματος. Το λένε καπιταλισμό όσο «ξύλινο» κι αν ακούγεται.

Οσο, επίσης, κι αν κυριαρχούνται διάφοροι από την ήττα, όταν τα πράγματα φτάνουν να ακουμπάνε την ίδια την ύπαρξη, μόνο μια λέξη προβάλλει σαν αντίδοτο: Σοσιαλισμός, άλλη «ξύλινη» λέξη αυτή.

Να, ένας ακόμα λόγος για να σε νοιάζει κατάβαθα η μάχη για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών. Αυτό που παίζεται όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι ακριβώς αυτό: Το ποιος θα κουμαντάρει τη γνώση έτσι που να υπηρετεί τη σύγχρονη σκλαβιά. Είτε «παράγοντας» μισομορφωμένους, είτε επιστήμονες - υπαλλήλους που θα σε ταΐζουν κερδοφόρα μεταλλαγμένα και θα σε πείθουν πως αυτό είναι για το καλό του «τρίτου κόσμου», στον οποίο - αν δεν το έχεις καταλάβει - ήδη ανήκεις.

Κατά τ' άλλα, ενώ εσύ «γιορτάζεις», στις Βρυξέλλες έχουνε πάρτι. Για τη δουλιά και των γυναικών ως το θάνατο, για βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσα στις επιχειρήσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι γυναίκες να συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, μην και ξεφύγει, δηλαδή, κάνα πλάσμα και δε μάθει ότι ο φυσικός του χώρος είναι εκεί και μόνο εκεί. Διάβαζε εσύ προγράμματα που σε μετράνε μόνο σαν κουκί. Προσκύνα αυτόν που σε πούλησε και θα σε ξαναπουλήσει...

Ασχετο: «Ο σκύλος ο Κανέλλος κυνηγά έναν ασφαλίτη στη γωνία Πολυτεχνείου και Πατησίων. Η Αλίκη κλειδώνεται σε δωμάτιο φτηνό και βάφει τα νύχια της κόκκινα, κάποιοι φεύγουν για δουλιά και άλλοι για "Εράσμους"» (από παρουσίαση δίσκου που ακουμπάει αρκετά από τα γύρω μας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ