Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μωραίνει Κύριος... »

Η ΠΑΣΥ, που εδώ και δυόμισι μήνες βρίσκεται επικεφαλής των κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης, είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τους αγρότες για τον ύποπτο και ύπουλο ρόλο των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ. Αυτών που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στη Λάρισα και το παίζουν αγωνιστές για να αποπροσανατολίζουν και να παραπλανούν τον αγροτικό κόσμο. Ομως φαίνεται ότι ο αγώνας των αγροτών και το ξεσκέπασμα του ρόλου τους από την ΠΑΣΥ, τους έχει ενοχλήσει πολύ. Τόσο, που μετά την σκηνοθετημένων προδιαγραφών προσέλευση και αποχώρηση κάποιων τρακτέρ από τα Τέμπη (ήθελαν λέει να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους), ο αρχηγός αυτής της παρέας, ο Θ. Κοκκινούλης, προχώρησε σε μία ακόμα άθλια και χυδαία επίθεση σε βάρος των αγωνιστών του συνεπούς αγροτικού κινήματος. Ετσι, με ύφος απατημένου και θλιμμένου συζύγου, ο Θ. Κοκκινούλης είπε ότι ο Βαγγέλης Μπούτας και οι άλλοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ ...αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα του Ρουσόπουλου και είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της κυβέρνησης!

Την ευκαιρία την άρπαξαν αμέσως τα Μέσα Ενημέρωσης. Αυτά που τόσες βδομάδες αποσιώπησαν με τον πιο προκλητικό τρόπο τις κινητοποιήσεις χιλιάδων αγροτών σε διάφορες πόλεις της χώρας. Αυτά που για τα προβλήματα της αγροτιάς δε βγάζουν άχνα όλο τον καιρό, αυτά που ανακάλυψαν τους αγρότες μόνο όταν ενημερώθηκαν ...αρμοδίως ότι «θα κλείσει τα Τέμπη», πήραν τις δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ και τις έκαναν σημαία στα χτεσινά τους δελτία, εκμεταλλευόμενα την προσφορά Κοκκινούλη για γενικότερη υπονόμευση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ας κοιμάται, όμως, ήσυχος ο κύριος Κοκκινούλης. Ο Β. Μπούτας, ούτε άλλος συνδικαλιστής της ΠΑΣΥ, δεν πρόκειται να του πάρει τη θέση του παρακεντέ του Μπασιάκου και κολαούζου του Κοντού και του φερέφωνου του Ρουσόπουλου, γιατί βρίσκεται απέναντι, κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτή τη θέση την κρατάει με την αξία του ο Θ. Κοκκινούλης. Αυτός έχει μετατραπεί σε καθημερινό θαμώνα στα γραφεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου μαζί με τους φίλους του στην κυβέρνηση επεξεργάζονται, παζαρεύουν και εκπονούν σχέδια κατά των μικρομεσαίων αγροτών και υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών που εκπροσωπεί. Σε τούτο τον μικρό τόπο «και λίγοι είμαστε και καλά γνωριζόμαστε» κι έτσι κανένας δεν μπορεί να ξεγελάει τους αγρότες για πολύ καιρό.

Ο,τι και να λέει σήμερα, δεν πρόκειται να κρύψει ότι λειτουργεί σαν «λαγός» της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να προωθήσει πιο γρήγορα και πιο δραστικά τη νέα ΚΑΠ που οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οι αγρότες τον πήραν πλέον χαμπάρι και γρήγορα κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Οι χτεσινές χυδαίες δηλώσεις του Θ. Κοκκινούλη δε δείχνουν παρά τον πανικό τους μπροστά στην απόρριψή τους από τους αγρότες και μας θυμίζουν την ευαγγελική ρήση «μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απολέσαι»...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύθηκε με αγρότες των άλλων μπλόκων (2009-01-30 00:00:00.0)
Το χάσμα (2007-02-13 00:00:00.0)
Η αντιαγροτική «παρέα» (2007-01-25 00:00:00.0)
Οι «ψευτοτσαμπουκάδες» προσβάλλουν το Κιλελέρ! (2005-04-07 00:00:00.0)
Απαιτείται κοινή δράση των αγροτών (2003-02-11 00:00:00.0)
Ετοιμοι για νέους αγροτικούς αγώνες (1998-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ