Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ έδωσε σαφές μήνυμα, χτες, από τη Βουλή: Δε χρειάζονται, λέει, κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της Μ. Γιαννάκου. Αρκεί να ...ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές και το νομοσχέδιο αυτό θα εξαφανιστεί.

Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που βλέπουμε να αντιμετωπίζονται έτσι διεκδικητικοί αγώνες από ένα κόμμα του δικομματισμού. Ομως, το ότι αυτό γίνεται συνέχεια δεν το κάνει λιγότερο εκνευριστικό.

Ιδίως όταν γνωρίζουμε ότι αν ποτέ συντρέξουν οι λόγοι αυτό το νομοσχέδιο να καταργηθεί θα γίνει για να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο, πιθανότατα χειρότερο.

Αν και το ΠΑΣΟΚ έχει αποδειχθεί αρκετά ελαστικό σε τέτοιου είδους υποσχέσεις. Ετσι, άλλωστε, βρίσκονται ακόμη και σήμερα σε ισχύ οι περισσότεροι νόμοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία το ΠΑΣΟΚ συχνά μνημονεύει ως καταστροφική για τον τόπο.

Καλό είναι, πάντως, οι φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται να τα βλέπουν αυτά και να βγάζουν τα κατάλληλα συμπεράσματα. Για να τα αναγνωρίσουν όταν θα τα ξαναδούν στο μέλλον.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ αφορμή την ...«επέτειο» της 7ηςΜάρτη και οι δύο τον απολογισμό τους. Ο Καραμανλής μας είπε ότι «πάμε μπροστά» και το ΠΑΣΟΚ ότι «θα πάμε μπροστά» μόνο αν έρθει αυτό στην κυβέρνηση.

Το περίεργο είναι πώς και τα δύο κόμματα έχουν τη βαθιά πεποίθηση ότι αυτά που λένε τα ενστερνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Μόνο που αυτοί, οι τελευταίοι, έχουν κάνει εδώ και καιρό τον απολογισμό τους και είναι αρνητικός για όσα χρόνια κυβερνούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και αυτοί που τους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές την ίδια γνώμη έχουν και την ίδια «μαυρίλα» αντιμετωπίζουν. Το γιατί τους ψηφίζουν είναι μια άλλη ιστορία...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ