Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα

Περισσότερα από 660 κιλά ακατάλληλα κρέαάτα εντόπισαν και κατέσχεσαν κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε κρεοπωλεία της Αττικής. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, όπου εντοπίστηκαν οι ακατάλληλες ποσότητες, πέρα από την επιβολή προστίμων, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με τη Δικαιοσύνη. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις στα κρεοπωλεία:

Του Ιακ. Ζαμπέτρου στο Λαύριο βρέθηκε προς διάθεση, ως εγχώριο, νωπό κρέας μόσχου, χοίρου, αμνοεριφίων και πουλερικών που ήταν ολλανδικής, γαλλικής, βουλγαρικής και ιταλικής προέλευσης.

Της «Σαρτζέ» Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, στη Μεταμόρφωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 47 κιλά νωπές συκωταριές αμνοεριφίων σε κατάσταση καταψύξεως, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Του Γ. Παπαντωνόπουλου στη Ν. Φιλαδέλφεια κατασχέθηκαν 44 κιλά νωπά κρέατα σε κατάσταση καταψύξεως, σε ατομικές νάιλον σακούλες.

Της Ελ. Καλαμαρά στη Μεταμόρφωση πωλούνταν νωπό κρέας μόσχου, χοίρων, αμνών και πουλερικών χωρίς να έχουν τοποθετηθεί οι προβλεπόμενες ενδεικτικές πινακίδες. Ακόμη, ο προμηθευτής του καταστήματος Μιχαηλίδης Κων. από τη Ν. Αρτάκη Εύβοιας διέθεσε νωπά κρέατα, χωρίς να αναγράφει την προέλευσή τους, ενώ ήταν γαλλικής, ολλανδικής και ιταλικής προέλευσης.

Των «Ελ. Κουρκούλης - Μιχ. Πουλέζος ΟΕ» στο Λαύριο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 64 κιλά νωπά παρασκευάσματα κρέατος και διάφορα κρέατα σε κατάσταση καταψύξεως σε ατομικές χάρτινες συσκευασίες, ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Του «Σπ. Παναγιωτοπούλου ΟΕ» στη Βαρβάκειο κατασχέθηκαν τρία τελάρα νωπά σφάγια κοτόπουλου, συνολικού βάρος 90 κιλών, ως ακατάλληλα, γιατί είχε παρέλθει η ημερομηνία ανάλωσης.

Στο χώρο της κεντρικής κρεαταγοράς του Ρέντη εντοπίστηκαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου νωπά κρέατα που προορίζονταν για το κρεοπωλείο του Λαμπράκου Παρ. στο Περιστέρι.

Στο ψητοπωλείο «Κορώνεια» στην Κηφισιά κατασχέθηκαν περίπου 52 κιλά ψημένου κρέατος σε διάφορα τεμάχια σε κατάσταση καταψύξεως τυλιγμένα με κοινό χαρτί περιτυλίγματος. Η επιχείρηση, αφ' ενός, δεν κατείχε άδεια κατάψυξης και, αφ' ετέρου, τα συντηρούσε μαζί με άλλα ωμά κρέατα.

Στο εργαστήριο τεμαχισμού - τυποποίησης και εμπορίας παραπροϊόντων κρέατος και ψυκτικής αποθήκης της «SOMEAT HELLAS Αφοί Σωτηράκη ΟΕ» στο Μοσχάτο κατασχέθηκαν 367 κιλά κατεψυγμένα παραπροϊόντα βοοειδών (στομάχια, άκρα) που προορίζονταν για εμπορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ