Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναίρεση για τις μετοχές-«φούσκες»

Σε δικαστικό σίριαλ μετατρέπεται η υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου, όταν στο διάστημα Μάρτης - Σεπτέμβρης 1999 χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν την περιουσία τους, επηρεασμένοι από τις προτροπές της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξής άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, με την οποία απηλλάγησαν για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου οι 11 κατηγορούμενοι. Η αναίρεση του εισαγγελικού λειτουργού αφορά τους έξι από τους 11 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα τους Π. Κονταλέξη, Γ. Μπατατούδη, Σπ. Τασσόγλου, Δ. Ράνιο, Ηλ. Μπογδάνο και Ι. Μούστο, ενώ δεν άσκησε αναίρεση για τους υπόλοιπους πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από τρία έως πέντε χρόνια.

Πάντως, ο Αθ. Κονταξής στην αναίρεσή του αναφέρει ότι η αθωωτική απόφαση ενώ δέχεται πως οι γενόμενες πωλήσεις μετοχών ήταν εικονικές ως προς το τίμημα, ωστόσο στη συνέχεια δέχεται αντιφατικά πως δεν ήταν πρόσφορες για να παραπλανήσουν τους επενδυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ