Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΛΕΛΕΡ
Αγωνιστική τιμή με μαζική συμμετοχή

Η μικρομεσαία αγροτιά καλείται να δώσει αγωνιστικό «παρών» στις 18 του Μάρτη στο Κιλελέρ

Με τη μαζική συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν στους δρόμους του αγώνα, θα γίνει ο γιορτασμός του Κιλελέρ στις 18 του Μάρτη. Η θυσία των Θεσσαλών κολίγων θα τιμηθεί αγωνιστικά 97 χρόνια αργότερα και στο χώρο αυτό θα δοθεί η δέσμευση για συνέχιση της πάλης μέχρι τη δικαίωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Το προηγούμενο τρίμηνο οι μικρομεσαίοι αγρότες προχώρησαν σε μια σειρά κινητοποιήσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, με μπροστάρη την ΠΑΣΥ. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν έδειξαν τη διάθεση της μικρομεσαίας αγροτιάς να αντιπαλέψει την αντιαγροτική πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος της ΕΕ και των κυβερνώντων. Ο αγώνας αυτός κορυφώνεται τώρα στο Κιλελέρ. Στις παρούσες συνθήκες το Κιλελέρ και τα μηνύματά του γίνονται όλο και πιο επίκαιρα, αφού οι μικρομεσαίοι αγρότες πετιούνται έξω από την παραγωγή και τα χωράφια τους για να καταντήσουν φτηνά αμειβόμενοι εργάτες ή αλλιώς σύγχρονοι κολίγοι στα «τσιφλίκια» των μεγαλοεπιχειρηματιών και πολυεθνικών. Κι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί και να θεριέψει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, αφού τα προβλήματα όλο και θα μεγαλώνουν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της αντιαγροτικής πολιτικής της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες θα πρέπει επίσης να έχουν στο νου τους ότι δεν μπορούν από μόνοι τους να αλλάξουν και τα πράγματα. Χρειάζεται η συστράτευσή τους στο μέτωπο των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων στην ύπαιθρο και στις πόλεις. Χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές ανακατατάξεις, με την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπέρ του ΚΚΕ που αντιμάχεται τη νέα ΚΑΠ και τον ΠΟΕ και αντιπαλεύει την πολιτική που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων - πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ