Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Αλλη μια συνάντηση επρόκειτο να έχουν, αργά χτες, οι πρέσβεις των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας προκειμένου, όπως άφηναν να διαρρεύσει, να υπερκεράσουν τις «λίγες διαφωνίες που έχουν απομείνει» ως προς την υιοθέτηση ενός νέου ψηφίσματος «σκληρότερων κυρώσεων» για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Ιρανός διαπραγματευτής Αλί Λαριτζάνι, προειδοποιούσε ότι «το Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχτεί αμερικανική στρατιωτική επίθεση».

ΠΑΡΙΣΙ.-- Το δικαίωμά του να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές διασφάλισε και επισήμως ο ηγέτης του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου». Ο Ζαν Μαρί Λεπέν ανακοίνωσε, χτες, ότι συγκέντρωσε τις απαιτούμενες, από τη νομοθεσία, 500 υπογραφές αιρετών αξιωματούχων.

ΑΒΑΝΑ.-- Τηλεφωνική συνομιλία είχε τη Δευτέρα ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο με τους Προέδρους της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, και της Αϊτής Ρενέ Πρεβάλ, και σημείωσε ότι αισθάνεται «πολύ καλά», ενώ την ίδια μέρα είχε συνάντηση με τον κάτοχο του Νόμπελ Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

ΒΙΕΝΗ.-- Από την ηλικία των 16 χρόνων θα μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές οι έφηβοι της Αυστρίας, μετά τη χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, ωστόσο το μέτρο αυτό θα πρέπει να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο, πράγμα που αναμένεται να κάνει πριν το καλοκαίρι.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Στη σύσταση οργανισμού χωρών παραγωγών φυσικού αερίου του νότου προχωρούν σύμφωνα με ανακοίνωσή τους η Βενεζουέλα, η Αργεντινή και η Βολιβία. Η ονομασία αυτού OPEGASUR, ενώ βασικός του στόχος η συνεργασία και κοινή πλεύση για την υπεράσπιση της ενεργειακής κυριαρχίας και ανεξαρτησία της Νοτίου Αμερικής.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Ολοένα και αυξάνονται οι πιέσεις των Δημοκρατικών, που αξιώνουν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονσάλες και εξηγήσεις από τον ίδιο τον Μπους όσον αφορά στις αποκαλύψεις περί απόλυσης οκτώ ομοσπονδιακών εισαγγελέων για πολιτικούς λόγους και μάλιστα με εμπλοκή του Λευκού Οίκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ