Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΣΓΜΕ
Μαζί με τα παιδιά μας στη διαδήλωση

«Ολοι σήμερα στα Προπύλαια» μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές είναι το κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) προς τους γονείς «στον αγώνα για Παιδεία και Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού κι όχι των ιδιωτικών συμφερόντων».

Οπως σημειώνει η ΑΣΓΜΕ, «πάνω από 4,5 δισ. ευρώ πληρώνουν οι ελληνικές οικογένειες για να μορφώσουν τα παιδιά τους και το κόστος ανεβαίνει μετά από κάθε αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που υλοποιεί κατευθύνσεις της ΕΕ. Συνέχεια αυτών των "μεταρρυθμίσεων" είναι η σημερινή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ που θέλει, με κάθε μέσο, να επιβάλει η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών, των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών, των πανεπιστημιακών, με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Η ΑΣΓΜΕ σχολιάζει πως «η εύκολη αποδοχή των σχεδίων τους από τους "πρόθυμους κοινωνικούς εταίρους" δημιούργησε στην κυβέρνηση την ψευδαίσθηση πως δε θα συναντούσε αντίσταση. Η αντίσταση στην τροποποίηση του άρθρου 16 και στο νόμο - πλαίσιο τους ανάγκασε να καλέσουν όλες τις εφεδρείες που διαθέτουν» και τονίζει ότι «δεν κρύβεται η αλήθεια που γνωρίζει κάθε οικογένεια. Οι εκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούνται είναι βλαβερές για παιδιά και την παιδεία».

Γι' αυτό καλεί τους Συλλόγους, τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες, όλους τους γονείς στον αγώνα για Παιδεία και Επιστήμη στην υπηρεσία του Λαού και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων. «Να αξιοποιήσουμε κάθε μορφή αγώνα, σε συντονισμό με το εκπαιδευτικό κίνημα, τα εργατικά συνδικάτα και τους λαϊκούς φορείς, για να σταθούμε αποτελεσματικό εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου και της Παιδείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ