Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Σήμερα τα νέα συλλαλητήρια

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, η απαίτηση ο νόμος - πλαίσιο να μείνει στα χαρτιά, να καταργηθεί, γίνεται φωνή και σύνθημα. Και αντηχεί σε κάθε πόλη, στα νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που διοργανώνουν φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι. Για να δοθεί άλλη μια φορά ξεκάθαρη απάντηση στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης της ανώτατης παιδείας. Να διατρανωθεί αποφασιστικά ότι ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ο αγώνας για πτυχία με αξία δε σταματά.

Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Πολυτεχνείο. Συλλαλητήρια διοργανώνονται ακόμα στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ. στο Παράρτημα, στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στην Καρδίτσα, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στις 6 μ.μ., στο Θόλο του Πανεπιστημίου, στα Γιάννενα, στις 6.30 μ.μ., στην Ακαδημία, στην Πρέβεζα, στις 10 π.μ. στο ΤΕΙ, στην Κοζάνη στις 12 μ. στην πλατεία, στη Φλώρινα, στις 5 μ.μ. στην πλατεία, στην Κομοτηνή, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία, στις Σέρρες στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, στα Χανιά, στις 5 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στο Ρέθυμνο στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Ακόμα, φοιτητές και σπουδαστές συμμετέχουν στα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνουν μαζικοί φορείς και φιλειρηνικές οργανώσεις αύριο, Παρασκευή 16 του Μάρτη. Ταυτόχρονα, προσανατολίζονται σε νέο πανελλαδικό παμφοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη μέρα της δεύτερης ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι

Στα συλλαλητήρια καλεί τους πανεπιστημιακούς η ΠΟΣΔΕΠ, που συνεχίζει τις πενθήμερες απεργίες, ενώ 24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). Σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλεί τους γονείς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), ενώ η ΟΛΜΕ συμμετέχει με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας και η ΔΟΕ με δίωρη στάση εργασίας (τις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις πρώτες του απογευματινού κύκλου).

Με ανακοίνωσή τους η ΠΟΣΔΕΠ και η ΟΛΜΕ εκτιμούν ότι τις τελευταίες μέρες «έχει υπερβεί κάθε όριο μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των δημοκρατικών πολιτών από μια μεγάλη μερίδα, κυρίως ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με στόχο την αποδυνάμωση της αυριανής (σ.σ. σημερινής) πανεκπαιδευτικής πορείας, με την επίκληση έως και πρόβλεψη επικείμενων επεισοδίων μεγάλης κλίμακας».

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Σύλλογος πανεπιστημιακών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ) με αφορμή τις αναίτιες συλλήψεις δεκάδων φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο της 8ης του Μάρτη. Ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ κατήγγειλε την τακτική αξιοποίησης των «κουκουλοφόρων» από τις αρχές ασφαλείας, για δυσφήμιση του πανεπιστημιακού και φοιτητικού κινήματος και εξέφρασε την αντίθεσή του στο νόμο - πλαίσιο, απευθύνοντας κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις (2008-11-21 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους (2008-11-01 00:00:00.0)
Συνέχιση και δυνάμωμα του αγώνα (2007-03-14 00:00:00.0)
Απαντούν με συνέχεια των κινητοποιήσεων (2007-02-04 00:00:00.0)
Σήμερα τα νέα συλλαλητήρια για την Παιδεία (2006-11-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικά συλλαλητήρια την ερχόμενη Τετάρτη (2001-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ