Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα, κατονόμασαν χτες συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ ότι ρίχνει «λάδι στη φωτιά». Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Κυριαζίδης, χαρακτήρισε επικίνδυνες τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ προσπάθησαν να συναντηθούν με τον Β. Πολύδωρα, αλλά ο τελευταίος δεν τους δέχτηκε. Συναντήθηκαν με τον γγ του υπουργείου, Κ. Αιλιανό, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Α. Δημοσχάκη και τον επιτελάρχη Β. Τσιατούρα.

Το διάβημα που παρέδωσαν στην ηγεσία του ΥΔΤ είναι στη λογική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Από τη μια, ρωτά γιατί να υπάρχει υπερσυγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων (ακόμα και όταν πρόκειται για μικρές ομάδες φιλήσυχων διαδηλωτών). Από την άλλη, όμως, ζητά την εφαρμογή υπουργικής απόφασης για βιντεοσκόπηση των αστυνομικών επιχειρήσεων και τη χρησιμοποίηση του υλικού στα πλαίσια της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης, την εφαρμογή δοκιμασμένων επιχειρησιακών σχεδίων, καθώς και την έγκαιρη ενημέρωση από μέρους των υπηρεσιών ασφαλείας ώστε να μη «χάνεται πολύτιμος χρόνος την κρίσιμη ώρα, όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τη χρησιμοποίηση του άλφα ή βήτα επιχειρησιακού σχεδίου». Παράλληλα, τονίζει ότι η κριτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα στην ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των δημόσιων συναθροίσεων δεν είναι άδικη. Απευθυνόμενη, δε, προς τον Β. Πολύδωρα η ΠΟΑΣΥ σημειώνει: «Σεις, όμως, με τη στρατηγική που χαράξατε και με τα σχέδια που εφαρμόσατε, εκ του πλέον αποτελέσματος κρίνοντας, διαπιστώνουμε ότι αντί να έχετε περιορίσει τη βία, τη διογκώσατε σε βαθμό επικίνδυνο πλέον».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της προμήθειας αντιπυρικών στολών για τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, καθώς και μεταλλικών πλεγμάτων, που θα τους κρατά σε απόσταση από τους διαδηλωτές. Ο Δ. Κυριαζίδης υποστήριξε πως 77 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων επεισοδίων.

Επέτρεψαν τις λαστιχένιες σφαίρες;

Χτες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Αλφα» μετέδωσε πως ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έχει στείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με την οποία ζητείται η χρήση όπλων που εκτοξεύουν λαστιχένιες σφαίρες από τα ΜΑΤ. Η χρήση τους θα γίνεται κάτω από ορισμένες συνθήκες και από κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Η πληροφορία διαψεύστηκε από το Γραφείο Τύπου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και χαρακτηρίστηκε ως αυθαίρετη εικοτολογία. Υπογραμμίζεται δε, πως για να εφοδιαστεί και να χρησιμοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. τέτοια όπλα, χρειάζεται τροποποίηση του νόμου που αφορά την οπλοχρησία των αστυνομικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι καταγγέλλουν οι αστυνομικοί (2003-12-06 00:00:00.0)
Χρονίζουν τα προβλήματα των αστυνομικών (2001-02-14 00:00:00.0)
Να ελεγχθεί η διαταγή για τις διώξεις (1998-01-16 00:00:00.0)
"Θετικές απαντήσεις" στους αστυνομικούς (1997-03-08 00:00:00.0)
Τρομοκρατεί η κυβέρνηση (1997-01-29 00:00:00.0)
Για άλλη μια φορά εξέθεσαν τα προβλήματά τους (1996-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ