Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Θετικές απαντήσεις" στους αστυνομικούς

Θετικές απαντήσεις σε μια σειρά αιτήματα των αστυνομικών, έδωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε για να διευκρινιστεί ο λόγος που καθυστερεί η υλοποίηση προηγούμενων δεσμεύσεων, γύρω από το νέο μισθολόγιο του αστυνομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι τροπολογίες για το επίδομα φορολογικής εξομάλυνσης και τη χρονική παρέκταση των διατάξεων του ΝΔ 142/74 θα ψηφιστούν στις επόμενες μέρες και η βελτίωση των οικονομικών των αστυνομικών θα φανεί από τη μισθοδοσία του επόμενου μήνα. Αυτό ισχύει και για την καταβολή του επιδόματος οικογενειακών βαρών, το οποίο αυξήθηκε κατά 50%, μετά την ψήφιση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός δέχτηκε επίσης να επεκταθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις για τις αστυνομικές σχολές μέσα από όλες τις δέσμες κι αυτό από την ερχόμενη εξεταστική περίοδο. Τέλος ο Δ. Κυριαζίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα των δοκίμων αξιωματικών και απέσπασε από τον υπουργό τη διαβεβαίωση ότι δε θα είναι πλέον υποχρεωτική η διαμονή στη σχολή των δευτεροετών (εγγάμων) δοκίμων. Για το τελευταίο θέμα οι σύζυγοι των δοκίμων είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ