Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Η παιδεία υπόθεση όλων μας

Δεκαεννιά σωματεία συνυπογράφουν διακήρυξη στήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών

Τη συμπαράσταση, αλλά και τη στήριξή τους στο μεγάλο αγώνα των εκπαιδευτικών για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η δημόσια δωρεάν παιδεία και να μην παραδοθεί η μόρφωση των παιδιών στους σκληρούς νόμους της αγοράς, εκφράζουν σε κοινή διακήρυξή τους 19 Σωματεία του Πειραιά.

Τα σωματεία που συνυπογράφουν τη διακήρυξη είναι: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Μετάλλου Σαλαμίνας, Σωματείο AEG, Σωματείο Εργαζομένων ΑΖΕΛ, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Τουρισμού - Επισιτισμού, Σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών, Σωματείο Καθαριστριών Σχολείων Πειραιά, Σωματείο Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Σωματείο Εργαζομένων ΝΑΥΣΙ, Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΡΡΑ, Σωματείο Εργαζομένων Δ. Νίκαιας, Σωματείο Εργαζομένων Δ. Περάματος, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, Σωματείο Λογιστών Πειραιά.

Στη διακήρυξή τους οι εργαζόμενοι του Πειραιά τονίζουν ότι οι αγώνες των αγροτών, ναυτεργατών, εκπαιδευτικών και άλλων κλάδων εργαζομένων και η απαράδεκτη αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου δράσης των εργαζομένων, σημειώνοντας: "Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Είναι και δικός μας αγώνας, των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού. Κυρίως εμείς θα είμαστε τα θύματα αυτής της επίθεσης. Εχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών, απαιτώντας από την αναίσθητη κυβέρνηση - εδώ και τώρα - λύσεις στα προβλήματα των εκπαιδευτικών και γενικότερα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ