Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομιμότητα ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρων

Οι καρεκλοκένταυροι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι της ΓΕΣΑΣΕ, ως γνωστόν στις αρχές Φλεβάρη προχώρησαν για δεύτερη στη συνέχεια φορά σε νόθο συνέδριο - ένα χρόνο πριν λήξει η "καταστατική θητεία" της προηγούμενης διοίκησης και λίγο πριν εκλεγούν οι νέοι αντιπρόσωποι, οπότε, στη συνέχεια, θα έπρεπε να γίνει νόμιμα το 8ο Τακτικό Συνέδριο και να εκλεγεί νόμιμη διοίκηση στη Συνομοσπονδία. Ολη αυτή η επιχείρηση των αγροτικών - κομματικών στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ οργανώθηκε για την υφαρπαγή της διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ και για τα επόμενα τρία χρόνια...

***

Ηταν τόσος ο φόβος των καρεκλοκένταυρων με την απομόνωσή τους από τους αγρότες που, ούτε στις οργανώσεις οι οποίες είχαν καταγγελθεί ανοιχτά για νόθες εκλογές και πλαστούς αντιπροσώπους, δεν τόλμησαν να κάνουν γνήσιες εκλογές. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είχε αποφασιστεί στο προηγούμενο συνέδριο και η (νόθα) διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ είχε ειδοποιήσει τις συγκεκριμένες οργανώσεις πως θα έπρεπε να κάνουν νόμιμες εκλογές για να μπορούν να πάρουν μέρος στο επόμενο συνέδριο (το τελευταίο που έκαναν)... "Οπως έχει αποφασίσει το 7ο Συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ, η Ομοσπονδία σας πρέπει να προχωρήσει σε νέες εκλογές, αφού αμφισβητήθηκε η νομιμότητα αυτών που είχατε κάνει πριν το 7ο Συνέδριο" αναφερόταν σε σχετική εγκύκλιο που στάλθηκε και στην οποία διευκρινιζόταν πως "σε διαφορετική περίπτωση δε θα πάρουν μέρος οι αντιπρόσωποί σας στο νέο εκλογικό Συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ (Φλεβάρη).

***

Οπως όμως αποδείχτηκε στην πράξη, τα παραπάνω ήταν απλώς στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης. Γιατί, τελικά καμιά απ' αυτές τις οργανώσεις δεν έκανε νόμιμες εκλογές για να αναδείξει νέους γνήσιους αντιπροσώπους, αλλά πήραν μέρος όλες με τους πλαστούς αντιπροσώπους τους στο τελευταίο Συνέδριο. Από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι εκείνες των ΟΑΣ Ν. Ηρακλείου και Ημαθίας. Από την τελευταία ομοσπονδία, ο κομματικός συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουρνιάκος αν και είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να πάρει μέρος, τελικά όχι μόνον συμμετείχε σαν αντιπρόσωπος στο νόθο Συνέδριο, αλλά και τον εξέλεξαν στο ΔΣ και αντιπρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ! Θα πείτε και δικαιολογημένα, εδώ ολόκληρο νόθο συνέδριο έστησαν οι καρεκλοκένταυροι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι για να υφαρπάξουν τη διοίκηση και θα "κώλωναν" στην εκλογή του Στ. Κουρνιάκου; Για νομιμότητες θα μιλάμε τώρα;!

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ