Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Με αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Παιδείας

Κατατέθηκε η πρώτη αίτηση για την ποινικοποίηση της απεργίας. Νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη

Οι εμπρηστικές δηλώσεις Αρσένη, με τις οποίες χαρακτηριζόταν ως αδικαιολόγητη η απεργία των καθηγητών και διατυπώθηκε η απειλή ότι για κάθε μέρα απεργίας, ξεκινώντας από την ερχόμενη βδομάδα, θα προστίθεται μια επιπλέον μέρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς, χαρακτηρίστηκαν πρόκληση από τους απεργούς και ήταν φυσικό να μην τις αφήσουν αναπάντητες.

Χτες, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής, καθηγητές του Λεκανοπεδίου συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, έστησαν δύο αντίσκηνα στη Μητροπόλεως, διαδηλώνοντας την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους όσο χρειαστεί για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

"Ετσι μας κατάντησε ο εκσυγχρονισμός", έγραφε η ταμπέλα έξω από το ένα αντίσκηνο", ενώ στις απειλές και τη λάσπη που εκτόξευσε το προηγούμενο βράδυ ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος έκανε λόγο για απεργία που στηρίζεται από μία μειοψηφία, οι καθηγητές απάντησαν με το σύνθημα: "Αρσένη, Σημίτη τέρμα τα αστεία, έρχεται εξέγερση σε όλη την παιδεία". Οι καθηγητές έμειναν έξω από το υπουργείο μέχρι τις 9 το βράδυ περίπου.

Χτες το απόγευμα συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Αρσένη και αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά σε διαμόρφωση εισήγησης για την πορεία της απεργίας τη Δευτέρα, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την Τρίτη και ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη. Στο μεταξύ χτες, όπως αναμένονταν, κατατέθηκαν από τέσσερις γονείς μαθητών αιτήσεις στο Μονομελές Πρωτοδικείο για να κηρυχτεί η απεργία των καθηγητών παράνομη και καταχρηστική. Οι αιτήσεις θα συζητηθούν στο Τμήμα Εργατικών Διαφορών την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι. Την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, οι καθηγητές καλούν σε νέο πανελλαδικό απεργιακό συλλαλητήριο, στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ