Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζωή χωρίς υποκατάστατα

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας Θεσσαλονίκης, που γίνονται ενόψει των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών του Απρίλη. Η πρώτη εκδήλωση είχε θέμα τα Ναρκωτικά και εκφράστηκε η εναντίωση των ΠΚΣ σε όλα τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατα ζωής. Διοργανώθηκε από την ΠΚΣ Φιλοσοφικής και μίλησε το στέλεχος της παράταξης Νίνα Χατζή.

"Θεωρούμε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει κοινωνικές αιτίες εγγενείς των προβλημάτων που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα: Εγκληματικότητα, βία, ανεργία, στέρηση βασικών δικαιωμάτων στην εργασία, είναι προβλήματα που θα υπήρχαν έτσι κι αλλιώς, ακόμη και αν κανείς δεν έπαιρνε ναρκωτικά", σημείωσε ανάμεσα σε άλλα η Ν. Χατζή. Επίσης ξεκαθάρισε ότι "τα ψευτοδιλήμματα της τεχνικής διάκρισης σε "σκληρά - μαλακά ναρκωτικά", η χορήγηση μεθαδόνης και η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών είναι λύσεις στην κατεύθυνση αποπροσανατολισμού από την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν πρέπει να συζητάμε για το ποιο ναρκωτικό θα πρέπει να πάρει ο νέος, αλλά για το πώς θα απαλλαγεί οριστικά και θα μπορέσει να ζήσει δημιουργικά και ανθρώπινα".

Επόμενη εκδήλωση είναι αυτή των ΠΚΣ Γεωπονοδασολογίας που θα γίνει την Πέμπτη 13 Μάρτη στις 2 το μεσημέρι στο Γ Αμφιθέατρο της σχολής. Θέμα της εκδήλωσης "Οι αγώνες της αγροτιάς κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ". Θα μιλήσει ο Γιάννης Παττάκης, μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με συνδικαλιστές της Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ