Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
Αποκλεισμοί από την Επιτροπή της Βουλής

ΕΝΑΕ και ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν τον υπουργό Εσωτερικών και την πλειοψηφία της Επιτροπής, γιατί δεν κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους

Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας και η ΑΔΕΔΥ για τον αποκλεισμό τους από τη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΑΕ διαμαρτύρεται "για την άρνηση του υπουργού Εσωτερικών και για την κατά πλειοψηφία απόφαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής να μη δεχτούν στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή την ΕΝΑΕ, την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και την ΑΔΕΔΥ, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει ακούσει τις απόψεις των προαναφερθέντων φορέων".

Η ΕΕ της ΕΝΑΕ θεωρεί ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα προσβάλλει τη Βουλή, "η οποία είναι επιβεβλημένο να ενημερωθεί για τις θέσεις της ΕΝΑΕ, της ΚΕΔΚΕ και της ΑΔΕΔΥ επί του νομοσχεδίου". Ζητά, τέλος, να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση, ώστε η Διαρκής Κοινοβουλευτική Επιτροπή να δεχτεί για διάλογο τους εκπροσώπους των τριών συνδικαλιστικών φορέων.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή της, απαράδεκτη την αρνητική στάση της κυβέρνησης στο αίτημά της να κληθεί στην Επιτροπή για να διατυπώσει τις απόψεις της επί του νομοσχεδίου. Σημειώνει πως έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τον τρόπο που το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τα εργασιακά ζητήματα των υπαλλήλων, που εντάσσονται στην περιφέρεια "και κυρίως αυτών που παρά τη θέλησή τους θα αλλάξουν εργασιακό καθεστώς, μετατρεπόμενοι από υπάλληλοι των υπουργείων σε υπαλλήλους των περιφερειών".

Συμπληρώνει πως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει απορρίψει μεταβατικού χαρακτήρα διατάξεις που πρότεινε η ΑΔΕΔΥ για να μη δημιουργηθούν προβλήματα και πως η ίδια θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα συντονίσει τη δράση της με τις Ομοσπονδίες - μέλη της, "προκειμένου να υιοθετηθούν οι προτάσεις της και να διαφυλαχτούν τα εργασιακά συμφέροντα των εργαζομένων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πλειοψηφία αρνείται σταθερά τους αγώνες (2003-07-03 00:00:00.0)
Πολιτικές ομηρίας των υπαλλήλων (1999-08-05 00:00:00.0)
Απλώνεται το μήνυμα της αντίστασης (1998-07-08 00:00:00.0)
Συνάντηση για το θεαθήναι (1997-05-08 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις αποφασίζει η ΑΔΕΔΥ (1997-03-12 00:00:00.0)
Στη Βουλή το νομοσχέδιο, σε απεργία οι δημόσιοι υπάλληλοι (1997-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ