Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέχρι 20 Μάρτη η υποβολή των μηχανογραφικών

Το διάστημα από 20 Μάρτη μέχρι και 31 Μάρτη ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας ως προθεσμία για τους υποψηφίους των φετινών Γενικών Εξετάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, για την καταβολή των δικαιολογητικών και των μηχανογραφικών τους δελτίων, στο Λύκειο όπου φοίτησαν.

Οι υποψήφιοι που είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αποδεικτικό του τίτλου απόλυσης από το λύκειο ή επικυρωμένο από δημόσια, δημοτική ή κοινοτική αρχή αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του απολυτήριου ή του αποδεικτικού και με μια μικρή φωτογραφία.

Τα νέα Τμήματα

Σε σχέση με τα μηχανογραφικά του 1996 έχουν επέλθει οι παρακάτω μετατροπές:

Στα Τμήματα ΑΕΙ της 1ης Δέσμης προστέθηκε το νέο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης,με βασικό μάθημα τα Μαθηματικά.

Στα Τμήματα ΑΕΙ της 3ης Δέσμης προστέθηκαν τα νέα Τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας,με βασικό μάθημα τα Αρχαία Ελληνικά και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με βασικό μάθημα την Ιστορία. Το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών Φιλοσοφίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου καταργήθηκε, και στη θέση του προστέθηκαν τα Τμήματα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας και αντί του Τμήματος Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου προστέθηκε το Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών κατεύθυνση Αγγλικής Γλώσσας, με βασικό μάθημα για όλα τα τμήματα αυτά τα Αρχαία Ελληνικά.

Στα Τμήματα ΤΕΙ της 4ης Δέσμης προστέθηκε το νέο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, με βασικό μάθημα τα Μαθηματικά. Επίσης στην ίδια Δέσμη αντί του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο χωρίστηκε σε δύο κατευθύνσεις, προστέθηκαν το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - κατεύθυνση Πολιτικές Επιστήμες και το τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - κατεύθυνση Κοινωνικές Επιστήμες, με βασικό μάθημα και για τις δύο κατευθύνσεις τα Μαθηματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ