Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατρακυλούν οι τιμές στο λάδι

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας). -

Κατακόρυφα μειώθηκαν στο Νομό Ηρακλείου οι τιμές του ελαιόλαδου για τον παραγωγό, φτάνοντας, τις τελευταίες μέρες, στα εντελώς εξευτελιστικά επίπεδα των 800 δραχμών το κιλό στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (0,3 βαθμών οξύτητας)!

Μόνο την προηγούμενη βδομάδα, η τιμή παραγωγού μειώθηκε κατά 60 δραχμές, ενώ τη Δευτέρα έπεσε άλλες 30 δραχμές το κιλό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους αγρότες για την αποτυχημένη πολιτική της "Ελαιουργικής" και των Ενώσεων - μελών της.

Ουσιαστικά, δηλαδή, οι συνεταιριστές, με πρώτο και... καλύτερο τον Μανόλη Γαβαλά,πήραν στο λαιμό τους, τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης, από την αρχή της ελαιοκομικής περιόδου που τους καλούσαν να παραδίδουν "άκοπο" το προϊόν τους! Τώρα οι αγροτοσυνεταιριστές του ΠΑΣΟΚ, που διακήρυσσαν αρχικά ότι η φετινή περίοδος θα είναι "λαμπρή" για τις τιμές του προϊόντος, τηρούν "σιγήν ιχθύος" και επιρρίπτουν, όποτε δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, της κυριότερες ευθύνες στους Ισπανούς και τους Ιταλούς για την κατρακύλα των τιμών. Μάλιστα, ο πρόεδρος της "Ελαιουργικής", Μ. Γαβαλάς, δε δίστασε να δηλώσει προχτές, ότι "πιο κάτω δε θα πέσουν οι τιμές" και κάλεσε τους αγρότες της Κρήτης να μην... πανικοβάλλονται.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι οι αρχικές τιμές παραγωγού στο νομό Ηρακλείου ήταν περίπου στις 1.200 δραχμές το κιλό, ενώ η πτώση τους άρχισε λίγο αργότερα και συνεχίζεται ακόμα, αν κρίνουμε από την πρόσφατη νέα μείωση. Οι ελαιοπαραγωγοί είναι προβληματισμένοι και γίνονται για άλλη μια φορά στόχος των ιδιωτών αετονύχηδων που σίγουρα υπερτερούν απέναντι στους συνεταιριστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ