Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ
Μεταφέρονται, αλλά δε λύνονται τα προβλήματά τους

Περισσότεροι από 300 Κούρδοι πρόσφυγες, που διαμένουν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. "Ωστόσο, η παρεχόμενη φιλοξενία και σ' αυτές τις καινούριες εγκαταστάσεις θα είναι προσωρινή και δε διαφαίνεται πρόθεση για δημιουργία ενός μόνιμου Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων από τα αρμόδια υπουργεία", τονίζει το σωματείο εθελοντών "Εθελοντική Εργασία Αθήνας".

Συγκεκριμένα, ήδη έχουν μεταφερθεί ή θα μεταφερθούν εντός των ημερών 250 Κούρδοι σε κατασκήνωση της Αγροτικής Τράπεζας, στην Περαχώρα Λουτρακίου, ενώ άλλοι 50 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Γεωργίας στο Σούνιο - όπου ήδη διαμένουν 250 Κούρδοι. Επίσης, 150 πρόσφυγες σχεδιάζεται να μεταφερθούν σε κατασκήνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στη Σπερχιάδα Λαμίας. Η μεταφορά τους, πάντως, θα καθυστερήσει λόγω των αναγκαίων εργασιών που απαιτούνται για τη βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής. Οι υπόλοιποι 250 Κούρδοι, που διαμένουν σήμερα στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, θα παραμείνουν εκεί.

"Οι Κούρδοι που έφυγαν ή θα φύγουν εντός των ημερών, αλλά και οι 250 περίπου που θα συνεχίσουν να παραμένουν στον Αγιο Ανδρέα - ελλείψει εναλλακτικής λύσης - θα βασιστούν για την επιβίωσή τους και πάλι μόνο στην προσφορά τροφίμων από το ήδη ευαισθητοποιημένο κοινό, συλλόγους, συνδικάτα και επιχειρήσεις", επισημαίνει η "Εθελοντική Εργασία Αθήνας".

Οποιοι, ωστόσο, θέλουν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την επιτροπή Κούρδων προσφύγων, αποκλειστικά για αγορά τροφίμων, μπορούν να καταθέσουν όποιο ποσό επιθυμούν στο λογαριασμό 32016430 της Ιονικής Τράπεζας.

  • Συνεχίζεται εξάλλου έως την ερχόμενη Πέμπτη η έκθεση με έργα έξι Κούρδων ζωγράφων, που συνδιοργανώνουν η Εθελοντική Εργασία Αθήνας, το Εικαστικό Επιμελητήριο και οι Σύλλογοι των Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας. Θυμίζουμε πως η έκθεση, με περισσότερα από 100 έργα, φιλοξενείται στο κτίριο των Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδας (Σίνα 16) και είναι ανοιχτή κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 11πμ - 2μμ και 5μμ - 8.30μμ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ