Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καρπός του αγώνα μας"

Μεγάλες αυξήσεις, έως και το διπλασιασμό τους, πήραν στην επικουρική τους σύνταξη οι συνταξιούχοι οικοδόμοι. Είναι αποτέλεσμα του αγώνα, τονίζει η Ομοσπονδία

Από 30 ως 100% αυξήθηκε η επικουρική σύνταξη για 80.000 συνταξιούχους οικοδόμους.Οι αυξήσεις αυτές είναι απόρροια της αναπροσαρμογής που έγινε, λόγω της συγχώνευσης του Επικουρικού τους Ταμείου (ΤΕΑΕΔΞΕ) στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ. "Καρπός του αγώνα μας", χαρακτηρίζεται, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων,η συγχώνευση του Ταμείου στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ και τα θετικά για τους οικοδόμους αποτελέσματα της συγχώνευσης.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι "πρέπει κάθε συνταξιούχος να γνωρίζει ότι τα επιπλέον χρήματα που εισέπραξε στις 5 Μάρτη είναι τα καθυστερούμενα και η αύξηση της σύνταξης από δω και πέρα αποτέλεσμα του αγώνα, που πέντε χρόνια κάναμε Ομοσπονδία και Συνδικάτο Αθήνας ενάντια σε κάθε λογής βολεμένο". Αναφέρει δε πως "για ό,τι έχασε κάθε συνταξιούχος τα προηγούμενα χρόνια, για ό,τι έπρεπε να πάρει και δεν πήρε, ευθύνη έχουν οι διοικούντες το Ταμείο, οι εκάστοτε κυβερνήσεις που το ήθελαν για ρουσφετολογικό μηχανισμό και όσοι, παρότι αντιπρόσωποι των οικοδόμων, έπαιζαν το παιχνίδι της κυβέρνησης και των διοικούντων".

Σημειώνει ότι θετικά αποτελέσματα της συγχώνευσης είναι επίσης: Το ότι οι συντάξεις βγαίνουν από το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ μαζί με την κύρια σύνταξη και όχι σε 3-4 χρόνια όπως γίνονταν στο ΤΕΑΕΔΞΕ. Οι όροι απονομής κύριας σύνταξης και αναπηρικής είναι ευνοϊκότεροι της κύριας ασφάλισης. Η επικουρική σύνταξη αυξάνεται, όπως και η κύρια, με βάση την εισοδηματική πολιτική και όχι όποτε αποφάσιζε η διοίκηση του ΤΕΑΕΔΞΕ, με αποτέλεσμα να έχουμε συντάξεις 12-20 χιλιάδες δρχ. Οι συντάξεις στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ είναι μεγαλύτερες από αυτές που κατέβαλλε το ΤΕΑΕΔΞΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ