Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διασκεδάστε με... προσοχή

"Σεργιάνι σας καλούμε/ να κάνουμε μαζί/ στου Αλσους τα σοκάκια/ Δευτέρα Καθαρή. Να φάμε και να πιούμε/ γλέντι τρελό να γένει/ κι η θύμηση της Σμύρνης/ αξέχαστη να μένει". Μ' αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Νέας Σμύρνης καλεί τους δημότες του το πρωί της Καθαρής Δευτέρας στο Αλσος. Εκεί όπου θα υπάρχει φαϊ, πιοτό, τραγούδι και διασκέδαση.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Δήμος Βύρωνα, ο οποίος διοργανώνει τη Δευτέρα μεγάλη αποκριάτικη γιορτή, στις 10 πμ, στη θέση Κουταλά (δίπλα από το στρατόπεδο Σακέτα). "Ο Δήμος Βύρωνα πιστός στην παράδοση και στους στόχους για αναβάθμιση των κοινωνικών σχέσεων, δίνει μόνο την αφορμή για τη σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων και τη δημιουργική συνύπαρξη των πολιτών. Πολιτισμός για μας είναι, πριν και πάνω απ' όλα, η συμμετοχή και η συνύπαρξη όλων", τονίζει ο Δήμος Βύρωνα. Στην προγραμματισμένη γιορτή θα μοιραστεί δωρεάν παραδοσιακή φασολάδα και άφθονο κρασί.

Την Καθαρή Δευτέρα θα γιορτάσουν ακόμα οι Δήμοι Νίκαιας και Αγίας Παρασκευής. Στη Νίκαια, για τέταρτη χρονιά, τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο λόφο της Δεξαμενής, όπου εκτός από νηστίσιμα εδέσματα θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οσο για το Δήμο Αγίας Παρασκευής, τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο 1ο Δημοτικό Πάρκο (τέρμα οδού Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους).

Και οδηγίες για ασφαλή διασκέδαση

Το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Δράσης (ΕΚΑΒ), ενόψει του εορταστικού τριημέρου, δίνει κάποιες οδηγίες τόσο στους οδηγούς, όσο και σ' αυτούς που πρόκειται να πετάξουν χαρταετό. Συγκεκριμένα συνιστά σ' αυτούς που θα ταξιδέψουν να μην οδηγούν αν έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, αφού οι μισοί νεκροί από τροχαία προέρχονται από μεθυσμένους οδηγούς. Επίσης συνιστά σε όλους να δένονται με τις ζώνες ασφαλείας, ενώ για τα παιδιά που είναι κάτω των 9 χρόνων τονίζει πως πρέπει να είναι δεμένα σε ειδικά καθίσματα.

Γι' αυτούς που πρόκειται να πετάξουν την Καθαρή Δευτέρα χαρταετό, το ΕΚΑΒ επισημαίνει πως εάν βρέχει πρέπει οι χαρταετοί να είναι μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα. Αν κρέμονται σπάγκοι από μπλεγμένους χαρταετούς σε σύρματα πρέπει να ειδοποιηθεί η ΔΕΗ ή το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ όσοι πετάξουν χαρταετό από ταράτσα πρέπει να προσέξουν, το τοίχινο περίβλημα να είναι πάνω από ένα μέτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ