Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τεχνική αξιολόγηση για τη σήραγγα του Αχελώου

Με μια σημαντική καθυστέρηση έξι τουλάχιστον μηνών ολοκληρώθηκε προχτές - μετά την εκδίκαση των αρκετών ενστάσεων και αντιρρήσεων - η διαδικασία αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών για την κατασκευή της σήραγγας εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου ποταμού προς τη Θεσσαλία.

Υστερα από την αξιολόγηση αυτή, στην τελική φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου, προκρίθηκαν έξι κοινοπραξίας τεχνικών εταιριών.

Ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να αναδειχτεί προς το τέλος του μήνα, αφού προηγηθεί το άνοιγμα και των οικονομικών προσφορών, που, όπως ανακοίνωσε χτες το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 11 Μάρτη.

Να σημειώσουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 35 δισ. δρχ., ενώ η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι οι καθυστερήσεις για το ζωτικής σημασίας αυτό έργο για τους αγρότες της Θεσσαλίας εξακολουθούν να είναι παροιμιώδεις. Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν ματαιωθεί ή αναβληθεί τρεις διαγωνισμοί για την ανάθεση και εκτέλεση του έργου με διάφορα προσχήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ