Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη δολοφονική επίθεση κατά φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ):

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν σήμερα δεκάδες φοιτητές, ανάμεσά τους μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και της Πανσπουδαστικής, με αποτέλεσμα 3 μέλη της ΚΝΕ να διακομιστούν με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομείο.

Η οργανωμένη και άνανδρη επίθεση έγινε με τη λήξη της συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με λοστούς, ξύλα και πέτρες από ομάδα τραμπούκων που φορούσαν κράνη και αυτοαποκαλούνται αυτόνομοι και αναρχικοί. Και αυτή η επίθεση εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενόψει και του αυριανού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Αποδεικνύει ότι τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι έχουν έναν και κοινό στόχο: Να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα, να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες φοιτητές που δρουν σε αυτό, να πλήξουν εκείνες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που το υπερασπίζονται, το περιφρουρούν και μάχονται για την προοπτική του.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να αποσύρει τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους από τις φοιτητικές διαδηλώσεις και τις σχολές.

Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές και το λαό να απαντήσουν, δυναμώνοντας την πάλη τους, περιφρουρώντας πιο αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις τους.

Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν τρομάζουν από κανενός είδους καταστολή. Αντίθετα, απαντούν δυναμώνοντας την αγωνιστική τους θέληση και δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ